Krausz Andrea | 2024.03.14. 08:00
Kitárja kapuit a Balaton – 8 családi program a hosszú hétvégére
Jó idő és számos program várja a kikapcsolódni vágyókat a Balatonnál. A hosszú hétvégén sorra nyitnak a látogatóközpontok, kitárják kapuikat a szolgáltatók. Az elkövetkező három napban számos színvonalas gasztrorendezvény, kirándulás és túra közül lehet válogatni. Mutatunk 8 helyszínt, ahol az egész család jól érezheti magát.

Borkóstoló, gasztroudvar, és vezetett séták Balatonalmádiban

Változatos programokat kínálnak minden korosztály számára a hosszú hétvégén Balatonalmádiban. Például március 15-én 3,5 kilométeres vezetett sétára indulhatunk, melynek során megismerhetjük a Balaton-parti villákat és a Kézfogás Európa Szoborpark különleges alkotásait. Aztán a hajnalig tartó Nemzeti Hip Hop-esten rnb, hip-hop, és break zenére rophatjuk a Három Majom Bisztróban. Március 16-án délután egy tavasznyitó borászati rendezvény részesei lehetünk a vörösberényi Magtárban, ahol a gasztroudvarban a prémium borok kóstolása mellett ínycsiklandó ételek is várnak. Ugyancsak 16-án 14 órakor tojásfát is avatnak a Városháza téren, melyen közreműködnek a Balatonalmádi Hullámzó Balaton Néptánc csoport tagjai.

Kézfogás Európa Szoborpark Balatonalmádiban
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Füredi Tavaszi Fesztivál

Március 15. és 17. között rendezik meg Balatonfüreden a XI. Füredi Tavaszi Fesztivált. Lesz fáklyás felvonulás, kis korabeli történelem a színészek által megelevenedő Jókai házaspárral, a rádiószínházban Karinthy Ferenc: Gellérthegyi álmok című darabja lesz hallható, és ezúttal is megrendezik a klasszikus menüt felvonultató Pörköltészetet ezúttal Szabó T. Anna és Lackfi János költők közreműködésével. A gyerekek sem maradnak programok nélkül: kesztyűs bábos, paravános előadást nézhetnek meg az örökké jókedvű és mindig segítőkész Paprika Jancsiról. Március 16-án pedig a Vaszary Galériában Romboljatok hogy építhessetek címmel Kassák Lajos folyóiratait és avantgárd művészetét bemutató tárlat nyílik.

Balatonfüred komoly programokkal vár a hosszú hétvégén
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Balatoni halak a tihanyi Garda Akváriumban

Március 15-én, valamint március 16-án és 17-én is várja látogatóit a tihanyi Garda Akvárium, ahol 15 édesvízi akváriumunkban közismert és ritkán látott halfajok láthatók. Természethű környezetben tekinthető meg a harcsa, csuka, szivárványos pisztráng, kecsege, süllő, kősüllő, angolna, vörösszárnyú keszeg, bodorka, dévérkeszeg, sügér, ezüstkárász, compó, törpeharcsa, naphal, razbóra, fehér busa, pettyes busa, ponty, balin, amur és a látogatóközpont nevét adó garda. A gyerekek számára kihagyhatatlan a kocka kiállítás, amely a Minden Szupiszuper Lego nevet viseli.

Nem mindennapi élmény látni a halakat ilyen közelről
Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

Tavasz a Salföldi Majorban

Március 15-én nyitja meg kapuit a Salföldi Major, ahol 9-től 17 óráig várják a látogatókat. Egy működő gazdaság életét és őshonos magyar háziállatfajtákat: rackajuhot, mangalicát, bivalyt, szürkemarhát, baromfit, pásztorkutyákat, mint például pulit, pumit és mudikat valamint lovakat, köztük a nemzeti kincsként számon tartott, kalandos történetű gidrán fajtát mutatják be. A mezőgazdasági gépkiállítás hagyományos eszközöket sorakoztat fel. A szekér- és kocsikiállítás is a múltba repít minket. A gyermekeket tájba illeszkedő játszótér várja.

Családi kirándulások célpontja a Salföldi Major
Fotó: Szücs Ildikó

Helytörténeti séta Révfülöpön

Épületek, események, történetek. Megismerhetjük Révfülöp történelmét egy 5 kilométeres séta során. A 2,5 órás túrát Miklós Tamás, a Révfülöpi Honismereti Egyesület elnöke vezeti. A március 15-i séta az Emlékparkban található Petőfi-szobortól indul, és mindenkit szeretettel várnak.

Révész szobor a révfülöpi mólónál
Fotó: Szücs Ildikó

BöFF, egy furcsa nevű gasztrofesztivál Balatonlellén

Második alkalommal rendezik meg március 16-án, szombaton 12-22 óráig Balatonlellén a Balatoni borok és füstölt falatok fesztiválját (BöFF), melynek 2024-ben a kishegyi Pócz Pincészet ad otthont. A kitelepülő vendéglátók gyakorlatilag mindent megfüstölnek, amit csak lehet: a kolbásztól a hamburgerig, a lazactól a pisztrángig, a sajttól a BBQ marhapofáig, mindent. A fogások mellé pedig kiváló dél-balatoni borokat és pálinkákat kóstolhatunk. A rendezvénytér befogadóképessége korlátozott, ezért érdemes időben helyet foglalni, vagy tájékozódni a szabad helyekről.

Balatonlellén, a Pócz Pincészetben rendezik a II. BöFF Fesztivált
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Március 15-én nyílik a Vizek háza élménypark Siófokon

Újra megnyitja kapuit a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. 2022-ben létesített ismeretterjesztő és szórakoztató komplexuma, a Vizek háza élménypark Siófok és Zamárdi határán, a Vadkacsa utcában. Március 15-től várják a látogatókat. Az élményparknak egy bemutatóterem, egy vizes játszótér és egy tanösvény is a része. A vizes játszótéren a vizes szakma műtárgyait szemléltető játékokat, interaktív makettasztalt találunk, de a vízszűrők egyes rétegeit bemutató mezítlábas tanösvény, a „víz útja sétány” is a gyerekek rendelkezésére áll.

Tavaszi nyitás a Vizek házában
Fotó: DRV Zrt. – hivatalos

Taste Balaton gasztrofesztivál körben a Balatonon

A Taste Balaton egy 10 napos gasztro- és kulturális fesztivál, mely összefogja a balatoni régió legjobb éttermeit, szállásait és kulturális eseményeit. A fesztivál 26 balatoni étterem, gasztrohotel, valamint kulturális intézmények, borászatok és a Balaton Bike 365 összefogásával jött létre. 2024. március 8-17-ig minden csatlakozó étterem különleges, csak ebben az időpontban elérhető menüvel és programmal készül, így minden esemény egyszeri és megismételhetetlen. A hosszú hétvégére is maradt több tucat program, például a Szántódpusztai Majorságban március 16-án sörkostoló lesz a a HELKA sörfőzde kisüzemi söreivel, valamint a MESÉS Pékség finomságaival. Vagy említhetnénk a balatonfüredi Anna Grand Hotelt, ahol ugyancsak 16-án Best of Anna-bál vacsora ajánlat – Minden, amit eddig tudni szerettél volna az Anna-bálról címmel tematikus sétával és háromfogásos vacsorával várják az érdeklődőket. És még sorolhatnánk a jobbnál jobb programokat.

Hagyományt teremtenek a Taste Balaton gasztrofesztivállal
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

 

Nyitókép: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva