Krausz Andrea | 2022.07.23. 19:27
Nagy tömeg a nyár eddigi legmelegebb napján Siófokon
Szombaton zsúfolásig megtelt a város. A strandok és a hajóállomás környékén alig lehetett parkolni, a partot ellepték a fürdőzők. Népszerű a felújított Rózsakert.

Tikkasztó hőhullám tombol az országban, ami szombaton érte el eddigi csúcsát. Sokan a Balatonhoz menekültek, hiszen a meteorológusok néhány fokkal enyhébb időt jósoltak ezen a hétvégén a magyar tenger partjára, mint az ország déli vagy keleti régióiba.

Az Aranyparton is a vízben érezte a legjobban magát az ember
Fotó: Krausz Andrea

 

Siófokon 36 fokig emelkedett a levegő hőmérséklete, ám a tűző napon ez több is volt.

Kora délután komoly kihívást jelentett pár száz métert is gyalogolni, alig kapott levegőt az ember.

Nem is csoda, hogy mindenki a víz felé vette az irányt. Siófokon hosszú partszakaszokon rendelkezésre állnak a szabadstrandok, az Aranypartra buszokkal, furgonokkal, gépkocsikkal érkeztek a napfürdőzők, úgyhogy képtelenség volt parkolni, mindenhol járművek álltak.

A Balaton vize Siófoknál hivatalosan 27 fokos volt, de a parti, sekély vízben inkább 30 fok körülinek tűnt.

Nem lehetett kibírni folyadékfogyasztás nélkül, a büfék megteltek, sokan bárokban, éttermekben fogyasztottak. Ezúttal több német ajkú turistával lehetett találkozni, mint az elmúlt években, de Szlovákiából is érkeztek strandolókat szállító buszok az Aranypartra.

Nem rossz a víz mellett koktélozni
Fotó: Krausz Andrea

Új színfolt a városban

A napokban adták át a hajóállomás melletti megújult Rózsakertet. Rá se lehet ismerni a város frekventált területére. Hatezer rózsatő, egynyári növények, új pergolák és különleges szökőkút is várja a látogatókat.

A kánikulában a gyerekek kedvence a játékosan spriccelő szökőkút
Fotó: Krausz Andrea

 

Ez utóbbi annyira vonzó, hogy még a legnagyobb kánikulában is alig lehetett parkolóhelyet találni. Pedig a város vezetése épp az idei szezonra változtatta éjjel-nappal fizetőssé a parkolókat, amik nem is olcsóak. A spriccelő szökőkutakat nagyon élvezték a gyerekek és felnőttek is. Sokan ruhában is befutottak a felfakadó vízoszlopok közé. Most aztán nem fázott meg senki.

További fotókért katt a képbe!

 

Nyitókép: Krausz Andrea



 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva