Mihály Szilvia | 2022.07.14. 16:00
Vizes kalandok a keszthelyi sétányon
Kifolyik, fröccsen, csobban, loccsan, pörögnek a kerekek, túlcsordul a zsilip, de itt ez nem probléma, játszva tanulhatjátok meg, hogyan viselkedik a víz.

Vizes kalandok a strandon túl

Ez a vizes játszótér nem a strandon, hanem a keszthelyi Csík Ferenc sétányon vár benneteket. Az Energiapark mellett kialakított kerítéssel körbevett ingyenes attrakció a nyári időszakban 10-19 óra között van nyitva. Bár elsősorban 6-12 éves gyerekek számára lett kialakítva, a kisebbek is élvezni fogják, és nem árulunk el titkot, de a felnőttek is imádják tekergetni a zsilipeket irányító kerekeket. Figyelem, játék közben vizesek lehettek, a jó időben gyorsan megszáradtok, de készíthetsz be plusz ruhát is a gyerkőcöknek.

Kicsik és nagyok is imádják
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

Érkezhettek bicajjal is, hiszen a Bringakörút közvetlen szomszédságában van a játszótér, és kerékpártárolók is vannak mellette. Ha kocsival jöttök, akkor este hatig a környező fizetős parkolókban hagyhatjátok az autót, a vonattal, busszal érkezőknek néhány percet kell gyalogolniuk az állomástól. Négylábú kedvenceteket sajnos a parkba nem vihetitek be, de néhány kilométerrel odébb szuper kutyás strandon lubickolhattok.

Tekerd meg
Fotó: Mészáros Annarózsa

Pörög a kerék

Két vizes játékmedence van a parkban, nem a vízben, hanem a medencék mellett állva nagyjából harminc gyerek tud egyszerre játszani. Az élménypark célja, hogy játékos keretek között tanítsa meg a vízzel kapcsolatos fizikai jelenségeket.
Egy kisebb méretű homokozó és csúszda is van a területen, sőt egy árnyékolóval fedett szülő megőrző is, ahonnét rálátsz a gyerkőcökre.

Csobog, csobban a víz
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

Kis vödrökkel felszerelt vízi kerekek segítségével emelhetitek át a vizet egyik medencéből a másikba, vízelvezető csatornákon nyithatjátok, zárhatjátok a zsilipeket, vízemelő spirált tekerve szivattyúzhattok, vagy malomkereket hajtva pörgethetitek a vizet.

Észre sem veszitek, hogy szalad az idő, csak töltitek, ürítitek a vödröket, tekeritek a kerekeket. Kifolyik, túlfolyik, vagy éppen megáll a víz, fröccsen, loccsan, sikítva szaladtok odébb, vagy még mélyebbre hajoltok a víz fölé? Bármit is választatok, emlékezetes marad a játék, és talán majd ősszel, fizika órán is eszébe jut a gyerekeknek a felhajtó erő vagy az ellenállás tanulása közben a nyári kaland.

Nézd meg képeinket!



Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva