Krausz Andrea | 2023.12.08. 08:00
Adventi vásárok a Balaton körül 2023-ban
Forró csoki és sültgesztenye illat, pompás fények, kézműves portékák, karácsonyi körhinta és megannyi kellemes élmény vár idén is a Balaton-környéki adventi vásárokban. Mutatjuk a kínálatot.

Balatonalmádi

Balatonalmádi központjában, a szökőkút környékén települnek ki a vásározók az adventi hétvégéken: pénteken, szombaton és vasárnap. A teret belengik a jó illatok, hiszen a forralt bor, vagy a forró csoki mellé olyan finomságok közül is választhatunk, mint a halászlé, a sült gesztenye, vagy a kürtőskalács, és természetesen kézzel készített ajándéktárgyakat is találunk. A kicsik megcsodálhatják a betlehemet, a gyertyagyújtások alkalmával pedig műsorral várják az érdeklődőket.

Balatonalmádi vidám karácsonyfája
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Siófok

Karácsonyi fények, ünnepváró koncertek, karácsonyi körhinta, forró téli csemegék, elbűvölő gyermekprogramok és varázslatos hangulat vár mindenkit a Víztorony körül, Siófok Fő terén 2023. december 1-23. között. Számos kulináris élményben lehet részünk a finom italoktól az illatos kürtőskalácsig. A téren felállított színpadon pedig karácsonyváró zenei programok varázsolnak meghitt hangulatot a kültéri programoknak.

Adventi hangulat Siófokon, a Fő téren
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Zamárdi

Karácsonyoztál már kertmoziban? Ha nem, akkor itt a lehetőség. December 16-án 13 órától 21 óráig a Zamárdi Kertmozi hangulatos adventi forgataggá válik, ahol forralt bort, meleg teát, pálinkát, szendvicseket, mézeskalácsot és sajtokat is kóstolhatunk. De lesz karácsonyi koncert, tombola, pálinkafőzési bemutató és természetesen filmvetítés is. Itt olvashatod a részletes programot.

Linzeres finomságok is várnak a Zamárdi Kertmozi Karácsonyon
Fotó: Illusztráció/Pixabay

Balatonlelle

Szombatonként gyújtják meg a gyertyákat Balatonlelle hatalmas adventi koszorúján a pazarul kivilágított Karácsonyi Parkban. Az ünnepi műsort kézműves vásár színesíti a Szabadtéri Színpadnál, ahol minden szombaton 17 órától várják az érdeklődőket különböző karácsonyi dísztárgyakkal, egyedi ékszerekkel, mézekkel, sült gesztenyével, mézeskaláccsal és természetesen forralt borral, vagy meleg teával. A Mesés étterem pedig egy adventi menüvel lepi meg a nagyközönséget, amelyben helyet kap a forró csoki pillecukorral és a gyerekpuncs. A programról itt vannak a részletek!

Fényárban úszik a balatonlellei Karácsonyi Park
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Keszthely

Különlegesen hosszú karácsonyi vásárral készül Keszthely: december 1-től egészen 2024. január 9-ig tartanak nyitva (kivéve december 24-ét és január 1-jét). Ünnepi programok, díszkivilágítás, városi betlehem, fotópontok és a gasztronómiai kitelepülőknek köszönhetően téli finomságok is lesznek a Fő téren, ahol a családosok is jól érezhetik magukat, hiszen játszóház és gyermekműsor is színesíti a keszthelyi forgatagot.

Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

Hévíz

Igazi karácsonyváró hangulatban egy különleges Adventi Varázsudvarral várja az ünnepelni vágyókat Hévíz, a Festetics téren karácsonyfával, betlehemmel, borosokkal és kézművesekkel december 1. és január 1. között csütörtöktől vasárnapig. A gyertyagyújtások alkalmával pedig meghitt programok részesei lehetünk, emellett gyerekeknek szóló esemény is színesítik a Varázsudvar programjait.

Fotó: Péter Árpád/zaol.hu

Balatonfüred

Ismét ünnepi köntösbe öltözik Balatonfüred legújabb kikötője, a Kékszalag PORT. 2023-ban az előző esztendőhöz képest három napos eseménnyé bővítik az adventi vásárt, melynek különlegességét egyebek mellett az adja, hogy közvetlenül a vízparton hangolódhatnak a várakozás ünnepére a látogatók. A rendezvényen különböző kézműves termékek, kerámiák, karácsonyi díszek várják az érdeklődőket, de emellett süteményekkel, édességekkel, téli ételekkel, balatonfüredi borokkal valamint különleges forró téli italokkal is találkozhatnak a látogatók. A vásárra elfogadta a meghívást a DN Jégvitorlás Osztályszövetség, amely jóvoltából bárki megcsodálhatja a kiállított jégvitorlásokat. A II. Kékszalag PORT Adventi vásáron a zene szerelmesei is megtalálhatják számításukat, mindhárom nap élő koncertek színesítik az adventi-kikötői hangulatot. Részletek itt!

Adventi vásár a Kékszalag Portban
Fotó: Pesthy Márton/veol.hu

Veszprém

Az ActiCityben egy igazi bohém kézműves és design vásár, a Portéka várja december 9-10. között egy hangulatos nézelődésre, akár utolsó(előtti) pillanatos ajándékvásárlásra az érdeklődőket. Közel 50 kiállító portékái közül lehet majd válogatni, de a hagyományos adventi termékek mellett nem megszokott dolgokkal is találkozhatunk: gasztronómia workshopok, akusztikus koncertek, valamint gyermekprogramok várnak mindenkit.

Fotó: Pixabay

Nyitókép: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva