likeBalaton.hu | 2022.07.31. 10:00
Akadálymentesített lett öt strand Siófokon
Már használhatják az akadálymentesített vizesblokkokat, öltözőket és vízbe emelő lifteket is Siófok öt legnépszerűbb strandján.

A központi és saját forrásból megvalósult projekt keretében, a város minden partszakaszán minőségi strand infrastruktúra fejlesztések valósultak meg, szem előtt tartva a strandolni vágyók igényeit, a biztonságos fürdőzés fontosságát és az akadálymentességet.

Az Ezüst illetve Aranyparton, a város két szabad strandján is elérhetővé váltak az új szolgáltatások és eszközök a turisták és lakók számára.

A pályázat keretében 3 helyszínen kihelyezett mobilszínpad is hozzájárul a jövőbeni szolgáltatás és programkínálat bővítéséhez a város strandjain.

Az Újhelyi strandon a projekt keretében valósult meg az új, modern játszótér is. A fejlesztési projekt keretében, a biztonság érdekében egyes helyszínekre mentőmellények és vízből mentésre szolgáló katamaránhajó is beszerzésre került.

Forrás: Siófok – hivatalos

 

Az 5 helyszínt érintő beruházás és az eszközök hozzájárulnak a mozgáskorlátozottak és fogyatékkal élők integrációjához és lehetővé teszik számukra a Balaton és a strandolás adta élmények elérését, teljesebb megtapasztalását.

 

 

A műszaki átadást követően a strandolók július közepétől már használatba vehették az új infrastruktúrát és eszközöket, melyekkel kapcsolatban abszolút pozitív a visszajelzés, örülnek a minőségi szolgáltatásbővítésnek, mely a szabad strandokon is elérhető. A város strandjait üzemeltető Balaton Parti Kft. feladata az elkészült infrastruktúra működésének biztosítása és az eszközök hosszú távú hasznosítása.

Forrás: Siófok – hivatalos

 

Érintett helyszínek:

1. Siófok Ezüstpart szabad strand

2. Siófok Újhelyi strand

3. Siófok Nagystrand

4. Siófok Aranypart szabad strand

5. Siófok Sóstói strand

 

Nyitókép: Siófok – hivatalos

 



Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva