Krausz Andrea | 2023.12.16. 08:00
Az óriáskerék helyén jégpálya működik februárig Siófokon
2023. december 15-én átadták az új siófoki jégpályát. Az óriáskerék helyén, a Nagystrandon állították fel a 380 négyzetméteres, jégfolyosós létesítményt, ahol 2024. február 4-ig lehet hódolni a jeges sportnak.

Gyönyörű helyszínen, mégpedig közvetlenül a Balaton partján nyílt új jégpálya Siófokon.

2023. december 15. és 2024. február 4. között várnak minden érdeklődőt a 380 négyzetméteres jégpályán, és a hozzá tartozó 100 négyzetméteres jégfolyosón.

Büfék, forró italok, kölcsönzési lehetőség, és színvonalas kiszolgálótér garantálja az igazi ünnepi hangulatú kikapcsolódást.

Jégfolyosó vezet a siófoki jégpálya mellett
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Kedvezményes belépők

ؘ– Várjuk a helyi lakosokat, az ingatlantulajdonosokat és a turistákat, hiszen célunk, hogy Siófok vonzerejét növeljük a szezonon kívüli időszakban is – mondta Dr. Molnár Anita alpolgármester az ünnepélyes megnyitón. Mint kiemelte, évek óta hagyomány Siófokon, hogy a Balaton-parti Kft.-vel közösen jégpályát üzemeltet a város.

Ezt tavaly az energiaárak drasztikus megemelkedése, 2020-ban pedig a Covid-járvány tudta csak megakadályozni.

Idén pedig nem a hajóállomás mellett, hanem a Nagystrandon került elhelyezésre a jégpálya, ami jó ötlet. Nincsenek platánfák, így nem hullanak a jégre a levelek, ami balesetveszélyes volt. A pályáztatási eljárás során a legkedvezőbb ajánlatot a Jégpálya Center Kft. adta.

Természetesen a siófoki lakosok kedvezményt kapnak a belépők árából,

a siófoki iskolások és óvodások pedig tanítási időn belül, vagyis hétköznaponként 8 óra és 14 óra között jöhetnek csoportosan, bejelentkezés alapján – fogalmazott az alpolgármester.

A korcsolyapálya átadója a siófoki Nagystrandon
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Több ezer látogatóra számítanak

Kósz Ágota, a Balaton-parti Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, úgy tűnt, hogy idén lesz egy jégcsarnok Siófokon, de ez a terv meghiúsult. Viszont a jövő évi tervekben már szerepel. A „Négy évszak a Nagystrandon” elnevezésű programsorozat kezdeményezőjeként karolta fel az ötletet, hogy a jégpályát vigyék le idén a Nagystrandra.

– Bár Balatonfüreddel nem sikerült versenyre kelni, a tó környékén a második legnagyobb pályát Siófokon hoztuk létre,

ahol korcsolyakölcsönzés, és -élezés is segíti a zökkenőmentes sportolást – emelte ki az ügyvezető igazgató. – A 2021/2022-es szezonban 7 ezer fő látogatta meg a hajóállomás melletti pályát, remélem hogy idén is legalább ennyien veszik igénybe a létesítményt.

Február 4-ig tervezzük a nyitvatartást, de ha hideg lesz, akár hosszabbíthatunk is.

Pályáztatás során a jelenlegi üzemeltető, a Jégpálya Center készítette a pályát. Egy murvás felület került alulra, lerakták a gumiréteget, és folyamatosan locsolták a felületet. 13 fokig működik a jégpálya, ahová sötétedés után is lehet jönni, mert négy reflektor világítja meg, a promenádra pedig hangulatfények kerültek.

December 30-án jégdiszkót szervezünk, és bízunk benne, hogy a vállalatok is kibérlik a helyszínt céges csapatépítőkre,

vagy baráti társaságok, akik szeretnék magukat jól érezni. Őket pedig egy másik újdonság is várja: közvetlenül a parton felállítottak két mobilszaunát és két merülődézsát, ahol szaunaszeánszokat tervezünk a tél folyamán – részletezte Kósz Ágota.

Toborozzák a jövő jéghokisait
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Jövőre megépül az új jégcsarnok Siófokon

Vécsei Mihály, a balatonboglári jégpálya üzemeltetője a megnyitón hangsúlyozta,

2024 júniusára várhatóan már állni fog a Balaton első jégcsarnokának sátorszerkezete Siófokon, a Suzuki Barta magánterületén, amely a KFC étterem közelében található.

A jégkorongozó Balatoni Bocsok sportegyesület U8-as, U10-es és U12-es csapatainak fő bázisa lesz, de természetesen közönségkorcsolyázásra is nyílik majd lehetőség.

Csuszka is korcsolyázott

Az eseményen a Magyar Jégkorong Szövetség is képviseltette magát. Ott volt Csuszka, a kabala jegesmedve (és Süsü is eljött Boglárról). A szövetség „Gyere hokizni” toborzó programjának keretében a megnyitón részt vett Ungár Rebeka és Orbán Attila válogatott jégkorongozó.

Ungár Rebeka válogatott jégkorongozó a siófoki pályán
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

A válogatott játékos kitartásra buzdít

– Arra biztatom a fiatalokat, hogy menjenek korcsolyázni, és legyenek kitartóak – mondta a likeBalaton.hu nak a válogatott Ungár Rebeka, aki a fővárosi Kanadai Magyar Hokiklub játékosa és edzője.

– Ez egy más mozgásforma, amit meg kell tanulni: külön az ütőkezelést, a korongkezelést, és a meccseket. Mindegyik egy különleges élmény

– mondta a kiváló sportoló, aki hozzátette, nagyon tetszik neki ez a mostani siófoki pálya, főként, hogy közvetlenül a Balaton-parton van. Jó a zene, és a látszik, hogy felkészülten fogadják a vendégeket.

A részletekről itt lehet olvasni!

További fotókért kattints a képbe!

 

 

Nyitókép: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva