likeBalaton.hu | 2023.07.17. 09:00
Balatoni időjárás a július 17-i héten
A balatoni időjárás részletei a július 17-i héten.

Orvosmeteorológia

Folytatódik a kánikula. A tartós hőség leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást.

 

 

Balatoni időjárás a július 17-i héten

Hétfő

A sok napsütés mellett délután megnövekszik a gomolyfelhőzet, és főleg északkeleten és a nyugati határszélen zápor, zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szél megélénkül. Forróság lesz 35 fok körüli maximumokkal.

Kedd

Sok napsütés lesz, de estefelé nyugatra besodródhat Ausztria felől zápor, vagy zivatar. Az ÉNy-i szél élénk marad. 30-36 fokos rekkenő hőség lesz.

Szerda

Északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és több hullámban alakulnak ki záporok,zivatarok. Marad a nagy meleg: 34-35 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtök

Napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Elszórtan fordul elő zápor, zivatar. 30-33 fok körüli kánikula valószínű.

Péntek

Magasra törnek a gomolyfelhők, és szórványosan várható zápor, zivatar. Marad a 30 fok feletti maximum.

Szombat és vasárnap

A csúcshőmérséklet 28-30 fok lesz, elszórtan számítani kell dörgéssel sé villámlással kísért zivatarokra.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!:


 

Forrás: koponyeg.hu
Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva