likeBalaton.hu | 2023.11.20. 09:00
Balatoni időjárás a november 20-i héten
A balatoni időjárás részletei a november 20-i héten.

Orvosmeteorológia

Frontmentes, télies időjárás várható. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali fagy, illetve párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A nedves, párás időben könnyebben terjednek a cseppfertőzéssel fertőző vírusok, ezért nő meg ilyenkor a légúti megbetegedések száma. Különösen fontos a fertőzések elleni védekezés, a fokozott higiénia.

Balatoni időjárás a november 20-i héten

Hétfő

Az ország északkeleti felén szórványosan eshet az eső, délnyugaton ugyanakkor pár órás napsütés várható, csapadék nélkül. Élénk lesz a nyugati szél. 12-16 fok közé enyhül átmenetileg az idő.

Kedd

Erősen felhős, párás, északkeleten néhol tartósan ködös idő lesz. Elszórtan fordul elő eső. A csúcsérték 10 fok körül valószínű. Az északi szél egyre inkább megélénkül.

Szerda

Változóan, de a középső tájakon erősen felhős lesz az ég. Kisebb eső, a hegyekben havas eső előfordulhat. Az északi, északnyugati szél megerősödik. Erős lehűlés kezdődik. 7 fok köré csökken a hőmérséklet.

Csütörtök

Napos, gyengén felhős időre van kilátás, csapadék nélkül. Fagyos lesz a reggel, délután is csak +5 fok körül alakul a hőmérséklet. Közeleg a tél.

Péntek

Hajnalban fagyhat, napközben csupán 6 fok lesz a maximum és az eső is gyakran eshet.

Szombat és vasárnap

Hajnalban 1 fok körüli hőmérséklet várható. A szombati erősen szeles időt vasárnapra szélcsendes idő váltja fel, azonban akár a havazás is megérkezhet. Télies öltözet ajánlott.

 

Tervezd meg az utazást!:


 

Forrás: koponyeg.hu
Nyitókép: Ősz Fonyódon
Fotó: Mészáros Annarózsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva