likeBalaton.hu | 2023.11.27. 09:00
Balatoni időjárás a november 27-i héten

Orvosmeteorológia

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

Balatoni időjárás a november 27-i héten

Hétfő
Nyugat, délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és elszórtan alakul ki gyenge csapadék: északon, északkeleten hószállingózás, hózápor; délen eső, zápor. A déli, délnyugati szél délutántól megélénkül. +1 és +7 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedd
Délutánig a borult égből sokfelé várható eső, de az északkeleti határszélen és az Északi-középhegységben havas eső, hó is lehet. Délután nyugat felől szűnik a tartós eső, és záporok fordulnak elő. Délelőtt a délkeleti, délután az északnyugati szél erősödik meg. 0, +7 fok lesz, ÉK-en lesz a hűvösebb.

Szerda
Északkeleten még gyakran lesz erősen felhős az ég, és itt hózáporok is előfordulnak. Máshol többórás napsütés valószínű. -3 és +4 fok közötti értékeket mérhetünk. Több helyen lehet már téli nap, egész napos faggyal.

Csütörtök
Délnyugat felől beborul az ég, és elszórtan fordul elő csapadék: ÉK-en hó, havas eső, máshol eső. Reggel -13 és -2, délután 0 és +10 fok között várható a hőmérséklet. A déli szél megélénkül, enyhülés kezdődik.

Péntek
Erősen felhős, borongós időre van kilátás szórványosan esővel, záporral. +10 fok köré melegszik a levegő.

Szombat és vasárnap

Szombaton apró szemű, gyenge eső várható, vasárnap már nem kell csapadékra számítani. A hőmérsékletek reggel 0 és 4, napközben 6 fok körül alakulnak.

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: koponyeg.hu
Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva