likeBalaton.hu | 2023.08.28. 09:00
Balatoni időjárás az augusztus 28-i héten
A balatoni időjárás részletei az augusztus 28-i héten.

Orvosmeteorológia

Bár nincs fronthatás, a melegedő légkör melegfronti jellegű tüneteket okozhat az arra érzékenyeknél, például fejfájás, vérnyomás-problémák és romló fizikai és szellemi teljesítőképesség. Az erős hőhullám komolyan próbára teheti a szervezetet, és ez különösen igaz a kisgyermekekre, idősekre, várandós nőkre, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőkre. Az egészség megőrzése érdekében kulcsfontosságú a megfelelő mennyiségű folyadék, főleg víz fogyasztása, valamint a déli órákban a tűző nap kerülése.

Balatoni időjárás az augusztus 28-i héten

Hétfő

Fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de zápor, zivatar inkább csak késő délutántól nyugat, délnyugat felől alakul ki. Az északnyugatira forduló szél megélénkül. 29 és 36 fok között változik a hőmérséklet.

Kedd

Az erősen gomolyfelhős égből több hullámban alakulnak ki záporok, zivatarok. Heves zivatarok is lehetnek. Erős, olykor viharos lesz az északnyugati szél. 25 fok köré csökken a hőmérséklet, véget ér a hőség.

Szerda

Napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Csupán elszórtan fordul elő zápor. Reggel 13, délután 23 fok körüli értékeket mérhetünk. Felfrissül az idő.

Csütörtöktől

Mérsékelten meleg és nagyrészt napos idővel búcsúzik a nyár. Záporra kicsi az esély. 25-26 fok körül alakul a hőmérséklet.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: koponyeg.hu
Nyitókép: illusztráció/Freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva