likeBalaton.hu | 2023.10.23. 09:00
Balatoni időjárás az október 23-i héten
A balatoni időjárás részletei az október 23-i héten.

Orvosmeteorológia

Az eddigiekhez hasonlóan alakul az időjárás orvosmeteorológiai szempontból. Fronthatás nem várható, de melegfronti jellege van a légkörnek. Az érzékenyeket fejfájás, szédülés, migrén gyötörheti. Ágynyugalom, elsötétített szobában néhány óra pihenés, fájdalomcsillapító gyógyszer a tüneteket jelentősen csökkentheti. A nappali maximumhőmérséklet a sokéves átlag fölé várható, a reggelek azonban hűvösek, ennek megfelelőn javasolt rétegesen öltözködni. A krónikus betegséggel küzdők számára nehéz napok következnek, tüneteik erősödése várható.

Balatoni időjárás az október 23-i héten

Hétfő, október 23.

A párásság megszűnése után változóan fátyolfelhős lesz az ég. Csapadék már nem lesz. 19 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedd

Rétegfelhős időnk lesz, majd estétől már vastagabb felhőzet érkezik, és nyugaton kisebb eső is előfordulhat. A délnyugati szél megélénkül. 20-21 fok köré melegszik a levegő.

Szerda

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé valószínű eső, zápor. Megerősödik a nyugati, északnyugati szél. 15-22 fok valószínű.

Csütörtök

Változóan felhős időre van kilátás, záporeső csak néhol alakul ki. 15-20 várható.

Péntek

Eső és lehülés várható, 18 fok lesz a napi maximum és jelentős felhőrétegre is számítani lehet, a napot sem sokat látjuk majd az égbolton.

Szombat és vasárnap

Hétévégn is hasonlóképpen alakul az időjárás, reggel 9-10, napközben 18-20 fok körüli csúcsokkal. A szombat kellemesebbnek ígérkezik, előbújhat a nap és szél sem zavarja a szabadtéri programot. Esernyővel azért érdemes készülni. Vasárnap szomorkásabb, felhősebb és esősebb idő köszönt ránk. Igazi őszi idő lesz, érdemes megfelelő, régetes öltözetről is gondoskodni.

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: koponyeg.hu
Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva