likeBalaton.hu | 2023.12.11. 08:00
Balatonos könyvek, amelyek meghódítják a gyermeki fantáziát
A Balaton nemcsak a magyar nyaralások kedvelt helyszíne, hanem a gyermekirodalom színes világának is ihletője. A tó környéke és varázslatos atmoszférája számos írót megihletett, hogy a Balaton partján játszódó meséket és kalandokat alkossanak.

A gyerekek számára készült könyvek, mint például Bodó Béla „Brumi a Balatonon”, Csohány Domitilla „Berci és a balatonfenyvesi kisvasút”, vagy Fiala Borcsa „Balatoni nyomozás” című művei, nemcsak a képzelet világába repítik a fiatal olvasókat, hanem a Balaton természeti szépségeit és kulturális kincseit is bemutatják.

Ezen könyvekben a Balaton több, mint egy helyszín: egy varázslatos világ, ahol a gyerekek izgalmas kalandokon vehetnek részt. A tóparti kalandok, a rejtélyes történetek és a helyi legendák hűen tükrözik a Balaton sokszínűségét és gazdagságát.

Nemcsak a gyerekek, hanem a szülők számára is értékes olvasmányok ezek a könyvek, amelyek segítenek megismertetni a kicsikkel Magyarország egyik legkedveltebb turisztikai célpontjának történetét és kulturális örökségét.

 

1. Mikó Csaba: Kalandok a Balatonon 1. – Avagy a Lukrécia megmentése
Izgalmas kalandok várnak a Balatonon! Ebben a történetben a főhősök a Lukrécia nevű hajót mentik meg, amely számos meglepetést és fordulatot tartogat. A gyerekek és felnőttek számára egyaránt lebilincselő könyv kiváló olvasmány a családi kikapcsolódáshoz.

2. Jeney Zoltán: Balatoni kacsavész – Szörnyek és sellők
Fedezd fel a Balaton rejtélyes oldalát Jeney Zoltán könyvében! Szörnyek és sellők története vezet minket a magyar tenger titokzatos világába, ahol a képzelet és a valóság határai elmosódnak. Kiváló olvasmány a misztikum és a kaland kedvelőinek.

3. Király Anikó: A balatoni sellő
Ez a történet egy balatoni sellőről szól, aki izgalmas kalandokat él át a tó körül. Király Anikó mesevilága a gyerekek fantáziáját ragadja magával, miközben a Balaton varázslatos atmoszféráját is megismerhetik.

4. Vadadi Adrienn: Kicsimackó a Balatonon
Kicsimackó és barátai a Balatonon járva izgalmas kalandokba keverednek. Vadadi Adrienn meséje nemcsak szórakoztató, hanem a barátság és az együttműködés fontosságát is hangsúlyozza. Ideális választás a legkisebbek számára.

5. Bartos Erika: Brúnó a Balatonon 1. – Balaton-felvidék
Brúnó és családja a Balaton-felvidéken fedeznek fel új helyeket, kalandokat és barátságokat. Bartos Erika kedves története a kis olvasóknak mutatja be a Balaton vidékének szépségét és a természet szeretetét.

6. Bartos Erika: Brúnó a Balatonon 3. – Nyugati karéj
A sorozat harmadik kötetében Brúnó a Balaton nyugati részét járja be. A kis felfedező új tájakat és izgalmas kalandokat él meg, miközben a gyerekek is megismerkedhetnek a Balaton nyugati karéjának csodáival.

7. Itt a nyár, csudajó a Balaton!
Ez a könyv a Balaton nyári hangulatát idézi meg, tele kalanddal és izgalmakkal. Tökéletes olvasmány azoknak, akik szeretik a magyar tenger varázslatát és a vakáció vidám pillanatait.

8. Bodó Béla: Brumi a Balatonon
Brumi, a kedves medve, a Balatonon jár, ahol új barátokkal találkozik és felejthetetlen kalandokat él át. Ideális olvasmány a kisebb gyermekeknek, akik szeretik a mesés történeteket és a Balaton hangulatát.

9. Csohány Domitilla: Berci és a balatonfenyvesi kisvasút
Berci a balatonfenyvesi kisvasúttal indul felfedező útra, amely során izgalmas kalandok várnak rá. Ez a történet bepillantást enged a gyermekkor játékos és kalandos világába.

10. Csapody Kinga: Utazik a család – Irány a Balaton!
Egy család nyaralása a Balatonnál, tele kalandokkal és családi összetartással. Ez a könyv az egész család számára élvezetes olvasmány, amely a közös vakációk örömeit idézi fel.

11. Náray Vilmos: Vitorlás vakáció
Ez a könyv a vitorlázás izgalmait és a Balaton szeretetét hozza közelebb az olvasóhoz. Náray Vilmos lebilincselő története mindenkinek ajánlott, aki a vízi kalandok rajongója.

12. Paulovkin Boglárka: A nagy utazás
Egy izgalmas utazás története, amelynek során a főhősök különböző kalandokat élnek át. A könyv arra ösztönzi az olvasót, hogy merjen nagyot álmodni és felfedezni az újat.

13. Megyery-Pálfay Adrienn: Balaton foglalkoztató és beszélgető könyv
Interaktív könyv, amely játékos tevékenységekkel és beszélgetésekkel vezeti be a gyerekeket a Balaton világába. Tökéletes választás a kreatív és aktív gyermekek számára.

14. Pikler Éva: Balatoni böngésző
Ez a könyv a Balaton különböző látnivalóit és titkait mutatja be interaktív és szórakoztató módon. Ideális a fiatal felfedezők számára, akik szeretnek böngészni és új dolgokat tanulni.

15. Nyulász Péter-Ritter Ottó: Az időgladiátorok
Fantasztikus kalandok egy másik dimenzióban, ahol a hősök időn és téren átívelő küldetéseken vesznek részt. Izgalmas olvasmány a fiatalabb korosztálynak, akik szeretik a sci-fi és kaland regényeket.

16. Fiala Borcsa: Balatoni nyomozás
Egy izgalmas krimi, ami a Balaton környékén játszódik. A könyv a detektív műfaj kedvelőinek ajánlott, akik egyben a magyar tenger szerelmesei is.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva