Krausz Andrea | 2022.08.11. 07:00
Bereczki Zoltán Siófokon dolgozott fiatalon
Bereczki Zoltán 30 évvel ezelőtt Siófokon dolgozott édesanyja vendéglőjében, ahol segített a kiszolgálásban, és kívülről fújta a különböző fröccsfajták összetételét. Az ország egyik legkedveltebb előadója 2022. augusztus 19-én élőzenekaros nagykoncertet ad a Siófoki Szabadtéri Színpadon.

Bereczki Zoltán a ’90-es évek elején töltött sok időt Siófokon, ezek voltak az első balatoni emlékei.

– Kiskoromban Siófokon anyukámnak volt egy kocsmája a buszpályaudvarral szemben.

Több nyáron keresztül is ott dolgoztunk, nagyon jó volt a forgalom – mesélte az EMeRTon-díjas színész.

Bereczki Zoltán a '90-es évek elején töltött sok időt Siófokon, most nagykoncertet ad.

Bereczki Zoltán Siófokon segített édesanyja üzletében
Fotó: Bereczki Zoltán – hivatalos

Kisfröccs, nagyfröccs, viceházmester

– Nem arról volt szó, hogy dolgozni kellett, hanem egyszerűen ott lézengtünk.

És ha már ott voltunk, akkor mi is kiszolgáltunk.

Tudtam, hogy mi a kisfröccs, nagyfröccs, kisvadász, nagyvadász, viceházmester. Most már nem vagyok benne biztos, hogy pontosan fel tudnám idézni. Amikor koppant valami a pulton, akkor automatikusan mondtuk, hogy „egészségére”. Én néha a WC-kulcs koppanására is reflexből azt mondtam, hogy „egészségére” – idézte fel nevetve Bereczki Zoltán, aki most már egy másik balatoni településen élvezi családjával a nyarakat.

A legszebb napnyugta

Siófokon ugyan már nem működtetik a vendéglátóhelyet, de a Balaton továbbra is az életük része maradt. – A nyugdíj közeledtével anyu annyira visszavágyott, hogy Balatonvilágoson lett egy kis háza, ahová mi is gyakran lemegyünk. Életem legszebb napnyugtái is a tóhoz kötődnek. Csak pár lépést kell kisétálni az utcára, hogy lássuk ezt a csodát. Nagyon szeretem – mondta az arany- és platinalemezes, valamint Fonogram-díjas művész, aki augusztus 19-én élőzenekaros nagykoncertet ad a Siófoki Szabadtéri Színpadon.

Minden koncertjén megnyeri magának a közönséget
Fotó: Bereczki Zoltán – hivatalos

Sokan megnézik, hogy mit csinál a „tévés gyerek”

A művész szerint nem feltétlenül Bereczki-rajongók mennek nyaralni a Balatonra, de ha meglátják a plakátokat, akkor megnézik a koncertet. – Kíváncsiak, hogy mit csinál a „tévés gyerek” – mesélte mosolyogva.

– Néha olyan érzésem van, mint amikor a középiskolában még nem ismertek, és meg kellett nyerni a meccset az aznapi közönségért.

Tudom, hogy nyitottan jönnek, de sokan először látnak színpadon élőben énekelni. Úgyhogy ezúttal is győzni kell!

Viharfelhők

A koncerten új dallal lepi meg a közönséget. Nemrég kihozta a Viharfelhő című új szerzemény klipjét, és – mint mondja – úgy tűnik, hogy jóslatként hatnak a dalai. – Az előző „Csillagtérkép”, és a mostani „Viharfelhők” is megelőlegezte a nehéz idők közeledtét. Vagyis azt, hogy a bajban vajon milyen kapcsolataink maradnak meg.

Ki az, akivel össze tudunk kapaszkodni, és ki az, akit el kell engedni.

Nagyon várom, hogy az új dal élőben megszólaljon! Természetesen a slágerek sem maradhatnak el a koncerten. Lesz „némi” Rómeó és Júlia, Kerek egész, és megszólalnak a Sztárban Sztár bizonyos dalai. Érezve, hogy mennyire fogékony a közönség, választok majd a további repertoárból is. Karinthy Frigyes „Így írtok ti” című művének mintájára szereztem az „Így játsztok ti” dalokat. Elképzeltem, hogy milyen lenne, ha én lennék a Presser Gábor, Zorán, vagy Demjén Ferenc. És írtam helyettük egy-egy dalocskát – mondta Bereczki Zoltán, aki a jövőt illetően is elárult néhány tervet.

Bereczki Zoltánt gyakran láthatjuk a televíziók zenés műsoraiban
Fotó: Bereczki Zoltán – hivatalos

Szereplések ősztől

– Sosem lehet tudni előre, de hallottam a folyosói pletykákat, hogy újraindulnak a tévék zenés műsorai.

Nagyon remélem, hogy rám is számítanak majd, ugyanúgy mint tavaly. A Játékszínben továbbra is játsszuk a „Dolgok, amikért érdemes élni” című darabomat, amellyel sokfelé utazunk az országban. Bízom benne, hogy a színház még érdekli a közönséget, és a nehéz helyzet ellenére is jut erő eljönni az előadásra.

Nyitókép: Bereczki Zoltán – hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva