Szaniszló Hajnalka | 2021.12.17. 08:00
#aberkik karácsonya – Natika is megszólal és üzen az ünnep alkalmából
#aberkik karácsonya odafigyeléssel, vidámsággal, strandolós Mikulással. Krisztián a vallásról is mesél.

Berkiéknél nem főznek karácsonykor

– Senki sem főz nálunk karácsonykor. Nem tartom helyesnek, hogy a nőnek arról szól a karácsonyi készülődés, hogy napokig a konyhában áll, és süt-főz. Ha nem lenne a covid, nem is töltenénk itthon az ünnepeket. Szeretnék idén is elutazni rövid időre a két ünnep között, ha lesz rá lehetőségünk – kezdte Krisztián.

Krisztián szerint nincs együttérzés az emberek között

– Óriási a zűrzavar a világban és türelmetlenek az emberek. Nagyon szomorú, hogy egész évben semmiféle empátiát, együttérzést nem tanúsítanak az emberek egymás iránt. A karácsonynak sincs már meg a világban az az áldott, békés hangulata, amelynek lennie kellene. Nekünk most szerencsénk van, mert itt Óbudán, ahol élünk, rendkívül jó a lakóközösség. Volt a gyerekeknek Halloween-ünnepség, és tartunk karácsonyi és szilveszteri összejöveteleket is – folytatta Berki Krisztián.

Fotó: #aberkik Youtube

Fotó: #aberkik Youtube

Miért nincs már sok családban igazi, áldott karácsony?

– Mostanában nagyon sok Vekerdy Tamás-könyvet és különböző pszichológia önfejlesztő írást olvasok, ezek segítenek tisztábban látni a dolgokat. Mindenkiben ott vannak azok alapvető jó tulajdonságok, amelyek többek között a békés karácsonyhoz is szükségesek. De sajnos

azt látom, hogy manapság sokaknál arról szül az ünnep, hogy halálra főzik, kajálják és vásárolják magukat. Eközben kiürül az a pénztárca, amelyik egyébként sincs tele és ez még több stresszhez vezet. Arról kellene szólnia a karácsonynak, hogy együtt vagyunk a szeretteinkkel.

Azokkal pláne, akikkel a hétköznapokban nem tudunk együtt lenni, mert távol élünk egymástól, például mert kollégiumban van a gyerek vagy távol élnek a nagyszülők.

Fotó: Berki Krisztián Instagram

Fotó: Berki Krisztián Instagram

 

Berki Krisztián és a vallás viszonya

– A húszas éveim elején tudtam meg, hogy zsidó vagyok és akkor még sokmindent nem értettem a vallással, a katolikus keresztény vallással kapcsolatban (sem). Később eltöltöttem hat hetet Ázsiában. Olyan templomokban, ahol buddhista szerzetesek éltek. Teljes szeretetben, elfogadásban. És mindenkihez végtelen nyitottsággal fordultak.

Ma is minden este imádkozom, anélkül nem tudok elaludni. Úgy gondolom, hogy ha valaki imádkozik, mindegy, hogy milyen formában, akkor kap majd valami többletet a vallástól: erőt, megerősítést.

Számomra ma nagy feladat, hogy eligazítsam Natikát a valláshoz kapcsolódó gondolatok között: nálunk Jézuska van, Amerikában Mikulás – hogy csak egy példát említsek – folytatta Krisztián, majd megszólította a mellette álló kislányát:

– Natika, amikor kinn voltunk Amerikában, akkor is járt nálunk a Mikulás?
– Igen – mondta a kislány.
– És honnan tudtad, hogy ott járt nálunk? – kérdezett vissza Krisztián.
– A lábnyomaiból a havon – suttogta az apukájának Natika.

Berki Krisztián karácsonyi üzenete és gondolatai a fotó után

Fotó: Berki Krisztián Instagram

Fotó: Berki Krisztián Instagram

Natika fogalmazta meg nagyon jól, hogy amikor az ember kiabál, akkor önmagával kiabál. Olyankor igazából önmagára haragszik.

Ezért tudok én felülemelkedni a rosszakarókon és a rosszindulatú támadásokon. Mert értem és tudom, amit még egy nyolc éves gyerek is tisztán lát: hogy ezek az embereknek saját magukat ostorozzák. Azt látják, hogy az életem, a családom világa rendezett, vezetett és tudatos, az övében viszont a káosz uralkodik. Ezt pedig másokra vetíti és gúnyolódik, vagy kiabál. De tulajdonképpen önmagát ostorozza – mondta Krisztián.

Az út és a megoldás Krisztián szerint: hála és elfogadás

– Hála és elfogadás. Ezek nagyon fontos dolgok. Nem volt tökéletes a gyerekkorom. Olyan volt, amilyen. Mindennek ellenére hálával és köszönettel tartozom érte az édesanyámnak. A hála mellett pedig el kell fogadnunk a mindenkori élethelyzetünket és törekedni arra, hogy kihozzuk belőle a legjobbat.

Jobb lenne, ha egy hónapra mindenki letenné a telefont és a saját életével, a családjával foglalkozna. Mert amíg mások életével foglalkozik, a sajátja nem lesz rendezett.

De mivel én tartalomgyártó is vagyok, természetesen a mi karácsonyunk és karácsonyfánk látható lesz a közösségi oldalainkon, így ha valaki kíváncsi rá, nézegetheti. (nevet)

Krisztián nyáron vízimentőként dolgozott a Balatonnál és életet is mentett. Erről itt számoltunk be.

Exkluzív videó Krisztián badacsonyi vízimentő munkájáról itt.

Nagyinterjú Krisztiánnal, amelyből még több információt megtudhatsz az életéről, itt.

Ha érdekel, hogy a többi hazai sztár hogyan tölti a karácsonyt, itt keresgélj.

A karácsonyfa feldíszítése megalapozza a karácsonyi hangulatot Berkiéknél

 

 

Nyitókép: #aberkik Youtube

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva