Szaniszló Hajnalka | 2020.10.10. 08:00
Berki Krisztián: "Egy balatoni gyerektáborban vették el a szüzességemet"
Berki Krisztián füvet nyír a siófoki focipályán, és kukoricát árul a parton, de nyáron azért másra is jutott ideje: kislányával és feleségével közös élményeiről is mesélt. Kiderül az is, hogy hogyan veszítette el Krisztián a szüzességét egy balatoni gyerektáborban.
Már zajlik a jelentkezés a Megyék Csatája Országos E-sport Versenyre. A versenyzők a világ legnépszerűbb játékában, a League of Legends-ben és a FIFA 21-ben mérhetik össze ügyességüket és erejüket. A Mediaworks főszervezésében zajló esemény versenyindító futamán több tucatnyi sztár és a legjobb gamerek csaptak össze egymással. A szervezők célja a sztárfutammal: felhívni a figyelmet a hazai e-sportra és közelebb hozni ezt a világszeret óriási népszerűségnek örvendő játékos versengést a magyar emberekhez.

– Szeretnénk ha ebben a nehéz időszakban is lenne olyan sportesemény amit az egész család végigizgulhat, nekünk pedig az a célunk hogy a magyar szülők a saját gyermekükért szoríthassanak az otthon kényelméből – mondták a szervezők.

Az indító futamon többek között olyan sztárok is versengtek, mint Berki Krisztián, Illés Fanni, Eckü és Szvoboda Bence. A likeBalaton.hu-nak mindannyian meséltek az e-sportról és persze a Balatonról is.

Majkával készült interjúnkat itt tudod elolvasni.

Illés Fanni paralimpikonnal készült interjúnkat itt találod.

A Hősök Ecküje itt mesélt a balatoni élményeiről.

 

Most pedig lássuk, mit mondott Berki Krisztián a Balatonról!

– Részt veszel az északi régió nagyköveteként a Megyék Csatájában. Hogy érzed magad ebben a szerepben?
– Nincs verseny, a Berki miatt! Ma még megyék közötti csatározásnak hívjuk, holnap már országok csatája lesz, a lényeg ugyanaz: én vagyok a kapitány. Mindig!

– FIFA-zol egyébként?
– Nem, de maga a játék, a versengés nagyon fontos, és minden fiatalt a győzelemre nevel. Az lenne a jó, ha ezeknek a játékoknak (legyen szó akár a League of Legends-ről is) versengését, a győzelmét, a stratégiáit át tudnák menteni a saját életükbe is, mert amíg ők csak a játékban és egymással versenyeznek, addig mindig én fogok nyerni!

– Mit gondolsz a League of Legends-ről, kipróbáltad?
– Nem. Kapitány vagyok, és a kapitány nem játszik. A kapitány motiválja és lelkesíti a csapatát. Ez a feladata. Nem harcolok senkivel. Én nyerek!

Berki Krisztián a Megyék Csatája versenyidító napján, mint az északi régió kapitánya
Fotó: Knap Zoltán/borsonline.hu

 

– Milyen a kapcsolatod a Balatonnal? Voltatok idén nyáron a tónál?
– Számomra a Balaton sokáig csak álom volt, hiszen Tatabányán születtem. Egyszer voltam táborban gyerekkoromban, Balatonakaliban. Ott veszítettem el a szüzességem.

– Hány éves voltál ekkor?
– Azt sajnos, nem árulhatom el, de épp táboroztam. Mindez azért történhetett meg, mert egy nálam idősebb hölgy erőszakos volt velem. A testemet akarta! Ott megtörtént, aminek meg kellett történnie…

– Fociztál is a Balatonnál, méghozzá Siófokon.
– Így van, fociztam Siófokon, és megyei elsők is voltunk. Volt olyan is, hogy nyolc hónapig nem kaptunk fizetést, aztán végül összeköltöztünk a Big Brother-házba… ezek mind olyan emlékek és élmények, amelyek a Balatonhoz kötnek.

– Horoszkópod szerint vizes jegyű vagy, ennek is szerepe van a tóhoz való kötődésben?
– Vizes jegyű vagyok, ezért is kötődöm a tóhoz ennyire. Rák a csillagjegyem. Július 1-jén van a születésnapom, s a rák a legjobb jegy a férfiaknál: hűséges, odaadó, őszinte (ez utóbbi a legnagyobb erősségem, bár sokan nem hiszik el).

Fotó: Berki Krisztián családi archív

 

– Nyaralótok is van a Balatonnál, ugye?
– Szerencsére olyan feleséget választottam, akinek van nyaralója a Balatonnál, egész pontosan Siófokon. Íme a bizonyíték, hogy gazdag nőt is lehet szeretni! (nevet).

Fotó: Berki Krisztián családi archív

 

– A kislányod is szereti a Balatont?
– Imádja a tavat, és sokat is vagyunk lenn vele.

– Mit szoktatok csinálni a tónál? Sportolsz vagy nyáron inkább csak sütteted a hasadat?
– Nálam nincs pihenés aktivitás nélkül. Mivel a Balatonnál sokan felismernek, ezért általában kürtőskalácsot és kukoricát árulok. Elveszem a bringásoktól a melójukat, és én árulom tovább, gyorsan futok pár kört, és megvannak az aznapi kötelező fotók. (nevet)

Fotó: Berki Krisztián családi archív

 

– S amikor épp nem dolgozol ilyen szorgalmasan?
– Medencézünk, jacuzzizunk, szaunázunk és most levittük a bringáinkat is. Arra készülünk, hogy jövőre körbetekerjük a Balatont a kislányommal. Ennek első lépése, hogy most már megcsináltuk együtt a Velencei-tó kört, ami 33 km. Fontos mérföldkő volt az életünkben, mert a kislányom is letolta a kis sisakjában, a kis bringájával ezt a 33 km-t. Nagyon büszke voltam rá!

– Jövőre jön a Balatoni bringakör?
– Az a terv, hogy először a felét csináljuk meg, vagy a déli vagy az északi partot.

– Mikor voltatok legutóbb?
– Múlt hétvégén is voltunk. A nyaralóból általában kávézni megyünk, aztán ebédelünk és találkozunk a barátainkkal. Mivel én fociztam is a városban, még mindig vannak ott barátaim, s az egyik épp a csapatnál dolgozik. Hétvégén füvet nyírtam a focipályán.

– Meccsekre is jársz Siófokon?
– Nem, már nem. Amióta enyém volt Magyarország legpatinásabb klubja, a Fradi… innen már nincs feljebb, amíg a Manchestert nem veszem meg, addig nem megyek meccsre!

Fotó: Berki Krisztián családi archív

 

– Mi jut eszedbe, ha meghallod azt a szót, hogy Balaton? Érzések, impressziók, hangulatok érdekelnek.
– Teljes kikapcsolódás, nyugalom és a család.

Így táncolt Krisztián felesége a Balatonnál idén nyáron:

 

 

Nyitókép: Berki Krisztián családi archív

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva