Góz Lilla/ sonline.hu | 2023.05.07. 12:00
Éttermekkel és szállodával fogott össze a balatoni képzőcentrum
Balatoni Kulináris Műhely révén szeptemberben indul a diákok képzése. Sommelier, szakács, felszolgáló és cukrász szakmában van szükség kiváló munkaerőre a Balatonon.

Együtt hozott létre a Balatoni Kulináris Műhely Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft.-t a Siófoki Szakképzési Centrum és több balatoni étterem, szálloda, amelynek Varga László lett az ügyvezetője, aki több sikeres gasztronómiai vállalkozást vezetett már.

Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja a keddi ünnepélyes aláíráson elmondta: két évvel ezelőtt uniós források segítségével indult útjára projektjük.

– 280 millió forintot nyertünk arra, hogy képzőközpontot hozzunk létre a turizmus-vendéglátás területén és szakmai partnereinket már a kezdetkor bevontuk a munkába

– jegyezte meg Szamosi Lóránt. Hozzátette: június végére dolgozzák ki a szakmai programot és oktatókonyha is épül. Szeptemberben indul a diákok képzése. Szerepet kapnak a legújabb technológiák és a fiatalok a hazai mellett az olasz konyhát is megismerhetik. – A nappali oktatásban részesülő siófoki krúdys és a marcali hikmanos tanulók lesznek első körben a program résztvevői – tette hozzá Szamosi Lóránt.

– Szeretnénk, ha a fiatalok egy nagyon magas szintű oktatást kapnának a Balatonnál és itthon tanulnának, dolgoznának és találnának jövőképet maguknak, jó szakemberré vállalnának és jól keresnének – mondta Csapody Balázs, a Kistücsök Food&Room tulajdonosa.

Hozzátette: nem titkolt cél az utánpótlás kinevelése azokból a fiatalokból, akik kötődnek a régióhoz.

– Sommelier, szakács, felszolgáló, cukrász szakmában van szükségünk fiatalokra – emelte ki Csapody Balázs.

Zsebbe nyúlnak a jó oktatásért

Tóth Gergely, a CE Plaza Hotel tulajdonosa elmondta: a szállodájuk vezetése évek óta elkötelezett abban, hogy saját erőforrásait is felhasználva igyekezzen enyhíteni a balatoni régióban lévő munkaerőhiányt.

– Jelenleg a hotelünkben vendéglátósként és szakácsként is szereznek gyakorlatot diákok a centrum iskoláiból – tette hozzá Tóth Gergely. A gazdasági szervezet tagja lett Csapody Balázson és Tóth Gergelyen kívül Balla György, a Port Étterem és Panzió vezetője és Dávid-Tóth Sándor, a Bella Italia Étterem egyik tulajdonosa.

Forrás: sonline.hu

Nyitókép: NemA/sonline.hu

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva