Koszorus Rita | 2024.02.29. 10:00
Félmilliót kapsz, ha tudod ki vandálkodott!
Kettéfűrészelték a facsemetéket a siófoki Beszédes-sétányon, félmillió forintot ajánlottak fel a nyomravezetőnek.

Ismét vandálok áldozatai lettek a fák a siófoki Beszédes-sétányon, ezúttal több mint egy tucat frissen telepített növényt törtek, fűrészeltek ki a tettesek az éj leple alatt.

Így éktelenkednek a kifűrészelt fák ma is a parton. Fotó: Németh András

– Nagy felháborodást váltott ki a múlt héten a hír: ismeretlen tettesek ismét frissen telepített, a jövőben strandolóknak árnyékot biztosító kisfákat fűrészeltek, tördeltek ki, közölte Lengyel Róbert polgármester közösségi oldalán.

Fotó: Németh András

 

A polgármester azt írta a Beszédes sétány egyik parti szakaszán egymás közelében lévő 16 kisfát pusztítottak el, de ezenkívül a hétvégén az Ezüstparton is rongáltak a vandálok.

 

Hozzátette: nem csak Siófokon probléma ez, sajnos, hanem általában is a balatoni településeken. A városvezető szerint vannak a városban olyan ingatlantulajdonosok, akik kilátását a tóra a lombos növények zavarják.

 

Fotó: Németh András

 

A bejegyzésnél a kommentelők is felháborodásuknak adtak hangot, volt aki azt sérelmezte, hogy az ingatlantulajdonosok lehetnek az elkövetők, de olyan is, aki szigorú retorziót szeretne a tettesekkel szemben.

 

Fotó: Németh András

 

– A megelőzése, kivédése, no meg a felderítése – tapasztalatból mondom – rendkívül nehéz az ilyen típusú bűncselekménynek és ezt az elkövetők is tudják. A mai napon tehát aláírtam egy díjtűzésről szóló okiratot, aki az említett cselekménnyel kapcsolatosan az eljáró hatóságok, illetve az igazságszolgáltatás részére érdemi információt ad, az 500 ezer, azaz félmillió forint nyomravezetői díjat kap, írta a polgármester.

Értesítendő telefonszámok: Siófoki Rendőrkapitányság: 84/519-150, vagy Telefontanú: 80/555-111

A városvezető hozzátette; ha újabb eset fordul elő, hasonlóképpen járnak el, valamint szúrópróba szerű parti-közterületi kamerás megfigyelések is várhatóak. Arra kérte a siófokiakat, hogy fogjanak össze és járjanak nyitott szemmel, hogy hasonló eset ne történhessen meg.

 

Szomorú a látvány.
Fotó: Németh András

Tavaly augusztusban szintén Siófokon történt, hogy 50–60 éves, egészséges fákat megfúrták, és a törzsükbe gázolajat öntöttek ismeretlenek.

Zamárdiban is szúrták valaki szemeit a fák

De hasonló eset korábban Zamárdiban is borzolta a kedélyeket, ott is gázolajjal locsolták le a partmenti fákat. A városvezetés többször feljelentést is tett, a rendőrség nyomozást indított, amely jelenleg is tart, de a tettesek még nem kerültek rendőrkézre, számolt be Csákovics Gyula, polgármester. A képviselő-testület ott is pénzjutalom kitűzéséről döntött. Aki használható információval rendelkezik a zamárdi fapusztítással kapcsolatban, annak 1 millió forint ütheti a markát.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Németh András

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva