Krausz Andrea | 2022.06.02. 07:00
Fesztiválra és a Plázsra csábítanak pünkösdkor Siófokon
Négynapos Pünkösdi Fesztivál várja a látogatókat Siófok Fő terén és megnyitja idei szezonját a Balaton buliközpontja, a Plázs is. Mutatjuk a részleteket.

A nyárindító Pünkösdi Fesztivál hagyományai régre nyúlnak vissza Siófokon, a szórakoztató programok mellett a tradicionális eseményekre is hangsúlyt fektet a város. Az egyik ilyen esemény a Kálmán Imre Emlékplakett átadása, amely a Millennium parkban álló zenepavilon előtt zajlik. Ezt a kitüntetést 1998 óta olyan színészek, előadóművészek, zenészek, rendezők kapják, akik az operett világában eltöltött többéves kitartó és sikeres munkájukkal a város világhírű szülötte, Kálmán Imre kultuszát ápolják.

Június 4-én, szombaton Farkas Pálnak, a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar karmesterének adományozzák a díjat, aki zenekarával szinte minden évben fellép a siófoki Kálmán Imre Művelődési Központban.

A Fő téren, a Víztorony mellett zajlik a Pünkösdi Fesztivál
Fotó: Mészáros Annarózsa

A Víztoronyból is Kálmán-melódiák szólnak

–”Kálmán 140″ címmel minden nagyobb fesztiválunkon megemlékezünk a világhírű komponistáról, aki 140 évvel ezelőtt Siófokon látta meg a napvilágot – mondta Kiss László, a művelődési központ igazgatója. – Érdekesség, hogy idén óránként Kálmán Imre melódiák csendülnek fel a Fő téren álló Víztoronyból. Elindítottuk Gasztroshow-sorozatunkat, melynek során Madarász Ildikó, a Vidék Háziasszonya a helyszínen elkészíti a zeneszerző egy-egy kedvenc ételetét. Június 3-án egészséges zöldség- és szendvicskrémek kerülnek terítékre, majd Peller Károly (szintén Kálmán-emlékplakettes művész) terefere műsorára invitálunk mindenkit. Karcsi ezúttal a Jászai Mari-díjas Csere Lászlót kérdezi a pódiumszínpadon, aki ugyancsak az emlékplakettesek sorába tartozik – emelte ki Kiss László.

Hagyomány, hogy pünkösdkor a polgármesternek átadják a Nyár Fővárosának kulcsát, és ezzel veszi kezdetét az idegenforgalmi főszezon. Szombaton Lengyel Róbertnek Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke nyújtja át a díszes kulcsot.

Ezzel a kulccsal nyitják meg a nyári főidényt
Fotó: Krausz Andrea

 

Minden nap ingyenes programokkal várják az érdeklődőket. Koncertek, emlékkiállítás, gyermekek számára játszóház, táncelőadások, játékos foglalkozások, és táncház garantálja a szórakozást. A zenei felhozatalt ismert, sikeres együttesek biztosítják: The Freakend, The Biebers, a Karthago együttes és Hevesi Tamás és barátai alapozzák meg az esték hangulatát a Fő téren. Fellépnek a helyi egyesületek csoportjai is, vasárnap délután pedig Siófok város olimpikon úszója, Németh Nándor mesél vizes élményeiről.

Jó idő, strand és buli a Plázson

A Balaton buliközpontja, a PLÁZS a pünkösdi hétvégén hivatalosan is megnyomja a rajtgombot és giga bulikkal ünnepli, hogy végre elkezdődhet a felhőtlen szórakozás időszaka. Június 5-én a szezonnyitó Fergeteg Party házigazdája DJ Dominique lesz, fellép a New Level Empire, a TNT pedig exkluzív nagykoncerttel készül.
A PLÁZS immáron hetedik szezonját kezdi, két év után pedig végre ismét egy igazán szabad, felhőtlen nyárnak nézünk elébe, mindenféle korlátozás nélkül.

Fergeteg Partyval indítanak

Június 5-én egy őrületes Fergeteg Party-val készül a PLÁZS, melynek házigazdája Várkonyi Attila, azaz DJ Dominique, aki már most leszögezte: fergeteges hangulatot varázsolnak a PLÁZS nyitó hétvégéjén.

Hamisítatlan Plázs hangulat
Fotó: Plázs Siófok – hivatalos

 

– Az elmúlt évekhez hasonlóan teltházra számítunk és kifordítjuk a sarkából nem csak Siófokot, hanem az egész országot – mondta a népszerű DJ. Attilát számos élmény köti Siófokhoz és a PLÁZShoz, közülük egyet meg is osztott velünk. – Azon a bizonyos nyitó éjszakán Kikivel és az Első Emelettel az eseményt követően nekivágtunk a siófoki éjszakának. Számtalan helyre invitáltak meg minket, ahol a finom ételek mellett különféle italokkal is megvendégeltek.

Végül egy vasúti töltés oldalában ért minket a hajnal,

ahol úgy döntöttünk Kikivel, hogy egy jót beszélgetünk még a napfelkeltében. Mindeközben, kissé már megfáradva elnyomott minket az álom, a következő pillanatban pedig már a reggeli gyors zakatolására riadtunk fel, ami a nem sokkal mellettünk lévő sínen száguldott el. Emlékezetes egy ébresztő volt, amin azóta is jót nevetünk” – mesélte a Fergeteg Party házigazdája.

Koncert a Plázs homokján
Fotó: Plázs Siófok – hivatalos

A Fergeteg Party előadói az exkluzív nagykoncerttel készülő TNT és a New Level Empire lesznek, akik már rutinos fellépői a PLÁZSnak. A szezonnyitó partyra a Retro Rádió hívja meg a lazulni vágyókat.

A naptárba pedig már most beírhatjuk, hogy június 10-én Rakonczai ül a zongorához, 11-én pedig Demjén Ferenc áll a Balaton Nagyszínpadára.

Részletes program:

Pünkösdi Fesztivál – péntek

Pünkösdi Fesztivál – szombat

Pünkösdi Fesztivál – vasárnap

Pünkösdi Fesztivál – hétfő

Nyitókép: Krausz Andrea

Tovább olvasnál? Nézd meg ezeket is!

Startol a PLÁZS hetedik szezonja, ismét szabad a nyár!

9 sztár, 9 elképesztő sztori a balatoni fellépésekről – exkluzív fotókkal, videókkal

Sztorik és anekdoták Kálmán Imréről Siófokon

Régi idők szezonnyitásai a Balatonnál

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva