Krausz Andrea | 2023.11.04. 10:00
Mindenki rácsodálkozott, mennyi vendéglátóhely van nyitva Siófokon
Első alkalommal fogott össze 20 siófoki és környékbeli vendéglátóhely, hogy megmutassa legkiválóbb fogásait. A GasztroFok rendezvény ötletgazdája szerint az akció ráirányította a figyelmet az ilyenkor is nyitva tartó magas színvonalú éttermekre, szállodákra, szolgáltatókra.

– Még a helyiek is rácsodálkoztak, hogy a térképen mennyi jó vendéglátóhely van Siófokon – mondta a likeBalaton.hu-nak Kardos Gábor, a Balatoni Kör alapítója, egyben a GasztroFok ötletadója. Az akcióhoz csatlakozó vendéglők, szállodai éttermek és pincészetek Ságváron, Siófokon, Balatonvilágoson és Balatonszabadiban várták a vendégeket őszi ínyencséggel, speciális menüvel, kiváló borokkal.

Bárki csatlakozhatott, aki elkötelezett a minőség, és az egész éves Balaton szemlélet mellett.

A cél az volt, hogy a vendégek „körbekóstolják” Siófokot. Mint Kardos Gábor kiemelte, a helyiek sem ismertek közelről minden helyet.

A GasztroFok összefogása páratlan őszi élményeket ad
Fotó: sonline.hu/Németh András

Kiváló séfek dolgoznak a siófoki hotelekben

Siófok nagy szállodakapacitással rendelkezik, kiváló séfek dolgoznak több hotelben. Jó a kínálat, szép a környezet, és meglepően jók az árak.

A GasztroFok ráirányította a figyelmet, hogy ne csak a szállóvendégek vegyék igénybe a hotelek éttermeit, hanem azok is, akik itt élnek,

vagy valamelyik apartmanház, nyaralóingatlan tulajdonosaként sokszor járnak a Balatonra – mutatott rá Kardos Gábor.

A rendezvény egyébként a már jól működő Badacsonyi Gasztrohegy mintájára zajlott: a vendéglátóhelyek speciális menükkel készültek. Voltak „befogadó” helyek, ahol egy pincészet, vagy egy street food ételeket kínáló szolgáltató is megjelent. A Hotel Yacht Wellness & Business Siófok udvarán pedig a környékbeli termelők egy mini vásár keretén belül árulták portékáikat.

Az őszi GasztroFok nem függ az időjárástól

– Pozitív visszhangja volt a kezdeményezésnek. Akikhez eljutott a hír, és rátaláltak a helyszínekre, azoknak tetszett. Viszont szükség van még 2-3 ilyen GasztroFok hétévégre, hogy mindenhol megismerjék. Itt ugyanis nem az elárusító bódék körül zajlik egy hagyományos fesztivál, hanem a vendégek egy térkép segítségével keresnek fel minél több helyszínt – mondta az ötletadó, aki kiemelte, hogy a GasztroFok rossz idő esetén jó program, hiszen fedett helyen zajlik.

A Balatonon egyébként egyre több olyan eseményre lenne szükség, amelyek nem függenek az időjárástól.

Siófok pedig nagyon jó pozícióban van, ha rossz időben is tud programokat kínálni, hiszen Budapestről egy óra alatt elérhető.

Nyitókép: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva