likeBalaton.hu | 2023.10.20. 12:00
GasztroFok – Kulináris körút Siófokon!
Összeállt a 20 szolgáltatót felvonultató Őszi GasztroFok térkép!

A Balatonnál idén az őszi időszak újdonsága október végén, Siófokon a GasztroFok kulináris összefogás elindulása, mely a térség gazdag bor és gasztronómiai palettájának bemutatását, körbekóstolását tűzte ki célul Széplaktól-Sóstóig, Kilititől-Szabadiig, bevonva a helyi termelőket, szolgáltatókat.

Fotó: Krausz Andrea

A kezdeményezés elindításával a városvezetés célja az egész éves Balaton szemlélet erősítése, a térségben kiemelkedő színvonalat nyújtó szolgáltatók közös megjelenése által kínálatuk élményszerűbb megismertetése és közös megjelenése, valamint Siófok feltűzése a régió gasztro-térképére. A város által idén októberben elindított GasztroFok hétvége szakmai hátterét a Balatoni Kör és a Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium garantálja hosszabb távon. Első közös rendezvényünk október utolsó hétvégéjén lesz – GasztroFok – Kulináris körút Siófokon 2023. október 27-29 néven. A kezdeményezés ideje alatt a Fő téren egy infóponton megjelenik a GasztroFok brand, ahol a Creative Kitchen Food Truck ételei mellett végiglapozhatjuk a GasztroFok térképet, mely szolgáltatók várnak kedvezménnyel, különleges kínálattal vagy programmal október utolsó hétvégéjén, Siófok környékén.

Összeállt az őszi GasztroFok térkép, így kiderült 20 szolgáltató, rendezvényhelyszín várja az ínyenc falatokra vágyókat. 3 nap alatt érdemes minél több helyet meglátogatni, megismerkedni a helyi ízekkel, élni a kedvezményekkel és ajándékokkal, melyek széles palettájával várnak mindenkit a gasztropartnerek. A kínálatban megtalálhatók helyi termelők, pincészetek, a legmagasabb kategóriás gurmet éttermek, streed food ételeket vagy desszerteket kínáló szolgáltatók. A teljes kínálat elérhető a Facebook GasztroFok esemény oldalán és a város honlapján, valamint a Halfesztiválon is találkozhatnak az akció részleteivel Siófok város standjánál és a Tourinform Irodában.

A szervezők bíznak benne, az összefogással elindul a térség gasztrokohéziója és hosszú távon számos alkalommal mutathatják be közösen Siófok gasztro arculatát, erősítve a strandételek szezonján kívüli időszakok vonzerejét, a GasztroFok védjegy létjogosultságát.

 

Akiket mindenképpen érdemes felkeresni október utolsó hétvégéjén

Aligai Horváth Pincészet

Apa Világa / Kecskés Szilárd és Fia Pincé-szet

Biancorosso Italian Market & Vinotéka

Café Spirit-Allergèn mentes finomságok Siófok

Dinasztia Cukrászda

Egy Csipet Nàpoly

Énkertem

Grund Bistro & Pub

HashtEGG – Toyee Kalandpark

BlueDot Bistro – Hotel Yacht **** Wellness & Business

Julcsi Kalácsoda Food Truck

KisKert Vendéglő

Kovászvirág Pékműhely

Lavender Terasz Étterem

Liliom Étterem – Hotel Sungarden****

Mala Garden

Opus Étterem – Hotel Azúr Prémium*****

Öreg Halász Vendéglő

Raclette by Lili

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!:


 

Nyitókép: Krausz Andrea

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva