likeBalaton.hu | 2023.09.04. 14:00
Helyfoglalási funkcióval bővült a MÁV applikáció
Helyfoglalási funkcióval bővült a MÁV applikáció, a helyjegyes vonatokra az utasok kiválaszthatják ülőhelyüket.

Az alkalmazás újabb fejlesztése lehetővé teszi, hogy minden helyjegyes vonatra lehessen helyet foglalni, többek között az InterCity-kre, a belföldi forgalomban helyjeggyel igénybe vehető nemzetközi vonatokra, illetve a MÁV applikációban elérhető nemzetközi vonatokra is.

Tervezd meg az utazást!



:


Az ELVIRA internetes jegyváltási felületen nyár elejétől a balatoni, illetve a Győrt érintő szombathelyi, szentgotthárdi és soproni InterCity-knél már ülőhelyfoglalási rendszer érhető el a vásárlási folyamatban.

Az Android és iOS operációs rendszerekre, valamint Huawei készülékekre letölthető MÁV mobilalkalmazást használók száma folyamatosan növekszik, a regisztrált felhasználók száma elérte az 1,9 milliót.

Fotó: MÁV hivatalos

 

A 2019-es egyharmadhoz képest 2021-ben már az online értékesítés kétharmada az applikáción keresztül zajlott, csaknem minden ötödik belföldi utas váltott így jegyet. 2022-ben egymillió utas töltötte le, és használta a MÁV applikációt, az alkalmazás népszerűségét mutatja, hogy az eltelt egy évben már 800 ezerrel növekedett a felhasználók száma.

Az elmúlt öt évben a belföldi utasok 34 milliárd forint értékben vásároltak az applikáción keresztül, további 4,1 milliárd forintért pedig nemzetközi utazásra szóló jegyeket váltottak. Az applikáció forgalma eléri a 40 legnagyobb jegypénztár együttes értékesítési adatait.

A legtöbb jegyet idén április 6-án vették az utasok

Akkor egy nap alatt 67 millió forint összértékű vásárlási tranzakciót végeztek. A legtöbben a Keleti pályaudvar és Győr, a Kelenföld és Győr, továbbá a Keleti és Miskolc közötti viszonylatokon utaztak a mobilalkalmazásból vásárolt jeggyel.

 

Nyitókép: MÁV

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva