likeBalaton.hu | 2023.07.13. 07:00
Húsz éves a Kék Hullám Zászló strandminősítés, jól szerepeltek a balatoni strandok
Idén 43 balatoni strand vállalta a megmérettetést, amelyek közül mind jól teljesített, és elérte a négy- vagy ötcsillagos Kék Hullám Zászló minősítést - hangzott el az önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) 20. alkalommal meghirdetett versenyének díjkiosztóján szerdán Csopakon.

Idén ünnepli 20. évfordulóját a Kék Hullám Zászló minősítési rendszer, mely azonosítja a legkiemelkedőbb balatoni strandokat. Ezen a különleges jubileumon nem egy, hanem hat strand kapta meg a legmagasabb elismerést, melyek hosszú évek óta bizonyítanak: a csopaki Községi Strand, a balatonfüredi Esterházy Strand és Élményfürdő, a gyenesdiási Diási Játékstrand, a vonyarcvashegyi Lido Strand, a balatonföldvári Keleti Strand és a balatonberényi Községi Strand.

Az idei versenyen 29 strandot jutalmaztak ötcsillagos, míg 14 strandot négycsillagos minősítéssel. A tó környezetében fekvő három vármegye is díjazta a legjobb strandjait. A Balatoni Kör Balaton Gasztro-Strandja 2023. különdíját a balatonboglári Platán Strand kapta, amely bebizonyította, hogy minőségi kínálattal és egész éves működéssel is lehet sikeres strandot üzemeltetni.

A Balatoni Turizmus Szövetség „Balaton kiváló négyévszakos strandja” díját a Szigliget Községi Strand érdemelte ki, hiszen egész évben programokkal várja a látogatókat.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park pedig „Zöld levél díját” a fonyódi Bélatelepi strand nyerte a zöldfelületi szempontok alapján, míg a „Zöld béka díjat” a környezeti nevelésben kiemelkedő balatonberényi Községi strand kapta, és a „Zöld fészek díjat” az élőhelyvédelmi szempontból kiemelkedő gyenesdiási Diási Játékstrand vihette haza.

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva