likeBalaton.hu | 2024.05.18. 08:00
Idén nyáron is helyjegyet kell váltani a balatoni kiemelt InterCitykre és expresszvonatokra
Helyjegy váltása nem szükséges a Balaton partja mentén, a kijelölt helyjegymentes szakaszokon utazva.

A balatoni kiemelt InterCitykre és expresszvonatokra az idei nyári szezonban is helyjegyet kell váltani.

A helyjegy váltása kötelező a Budapest és Nagykanizsa között közlekedő Tópart IC, a Budapest és Keszthely között közlekedő Balaton IC, a Budapest és Tapolca között közlekedő Kék Hullám expresszvonatok, Szob-Vác-Rákospalota-Újpest-Velence és Fonyód között közlekedő Jégmadár expresszvonat, és Pécs és Kaposvár között járó Helikon InterRégiók esetében.

Helyjegy váltása nem szükséges a Balaton partja mentén, a kijelölt helyjegymentes szakaszokon utazva.

A balatoni vonalakon május 13-án elindult az előszezoni menetrend: a vonatok sűrűbb közlekedéssel és több ülőhely-kapacitással közlekednek.

A kiemelt balatoni vonatok a teljes szezonban csak helyjegy váltásával vehetők igénybe, így garantált az ülőhely.

Az InterCity és expresszvonatokon az országbérlet és a Magyarország24 napijegy mellé is kötelező a helyjegyet megváltani. Aki nem rendelkezik helyjeggyel, 1000 forintos pótdíjat kell fizetnie a helyjegy ára mellé.

KISS emeletes vonat
Fotó: Mészáros Annarózsa

A helyjegy váltása érinti a Budapest és Székesfehérvár között vonattal ingázókat is. Nekik érdemes olyan vonatot választani az utazásukhoz, mely helyjegy nélkül is igénybe vehető (a Bakony IC, Göcsej IC, Vízipók sebesvonatok vagy a Z30 vonatok).

A hétvégi időszakban többnyire telített Helikon InterRégiók helyett javasolják a Pécs és Keszthely közötti Fenyves expressz, a Győr és Keszthely közötti Tanúhegy expressz, valamint a Szombathely és Keszthely közötti Lesence expressz választását.

A jegyeket érdemes elővétellel megvásárolni, hiszen így nemcsak a helyét biztosítja az utazó, de jelentősen kedvezőbb a jegyár is.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!:


 

Nyitókép: Hazaúton vonattal a Balatonról Budapest felé
Fotó: Szaniszló Hajnalka

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva