Krausz Andrea | 2020.12.06. 12:00
Ilyen a napsütötte decemberi Balaton
Séta a kikötőben, horgászat és hattyúetetés. A levegőre csalogatta az embereket Siófokon a szikrázó napsütés. Családok élvezték a kék ég, és az áttetsző Balaton látványát. Vasárnap is még hasonló időben lehet sétálni.

A siófoki hajóállomáson sokan elcsodálkoztak a víz tisztaságán. A tőkés récék úszó lábmunkáját közelről is megfigyelhette az ember a mólónál.

Mintha tengerparton lennénk, pedig ez a Balaton
Fotó: Krausz Andrea

 

A hőmérséklet elérte a 10 fokot, a 20- 22 km/órás szélben az elszántabbak még vitorlázhattak is. A balatoni hajózási társaság járműparkja Siófokon pihen, amit a gyerekek is mindig szívesen megszemlélnek. Úgy tűnik, hogy már nem olyan nagy divat a hattyúetetés, hiszen minden fórumon felhívják a figyelmet a természetvédők a kenyérrel etetés veszélyeire. Mindezek ellenére azért volt, aki ételmaradékot dobált a vízimadaraknak.

Somogyi József Halászok című szobra a siófoki móló közelében
Fotó: Krausz Andrea

 

Siófok belvárosában kültéri retrofotó kiállítást is megnézhetünk, a ma még zárva tartó Kálmán Imre Kulturális Központ bejáratánál pedig egy különös adventi kompozíció varázsol ünnepi hangulatot a belvárosba.

Különleges fenyőruhás adventi kompozíció a siófoki kulturális központnál
Fotó: Krausz Andrea

 

Elvitelre kínálják napi menüiket az éttermek és a cukrászdák. Ez a nasizó például a kinti pihenésre is berendezkedett, és a rózsaszín levelesládába bárki bedobhatja írásos sütimegrendelését, ha nem szeretne bemenni az épületbe.

Covid: A cukrászda elé kiállított postaládába is bedobhatjuk a megrendelésünket
Fotó: Krausz Andrea

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap még folytatódik a hamisítatlan tavaszias idő, majd a nyugat felől közeledő, hétfőn felettünk átvonuló front nyomában érkező hűvösebb levegő hatására visszatér minden a normális, vagyis téliesebb kerékvágásba. A jövő héten mediterrán ciklonok sorozata okoz majd csapadékos, szeles időt.

További fotók a napsütéses decemberi Balatonról:

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva