Krausz Andrea | 2021.11.26. 10:00
Kisvonat zakatol a siófoki mézeskalács-vasútállomás körül
Láttál már mozgó mézeskalács vonatot? Siófokon most már ilyen is van. A zakatoló kisvonat a siófoki vasútállomás ugyancsak mézeskalácsból megalkotott kicsinyített mását masírozza körbe.

A siófoki Kálmán Imre Művelődés Központ aulájában idén is kiállítják a mézeskalács várost, melynek épületeit ügyes kezű önkéntesek alkotják meg advent első hétvégéjére. A terepasztalnyi városkép igazi karácsonyi hangulatot idéz, ráadásul jótékonysági ügyet is szolgál.

A kezdeményezők minden évben egy beteg gyermeket és az ő családját segítik azzal, hogy a mézeskalács épületeket licitre bocsátják.

A mézeskalácsvárost november 26-tól – nyitva tartási időn belül – bárki megnézheti a kulturális központban. (Az előírásoknak megfelelően maszkban.)

A 2019-es mézeskalács város. Háttérben a Víztorony
Fotó: Németh András/Sonline.hu

 

Három napig készült a vasútállomás

Nemrég képes összeállítást osztott meg közösségi oldalán a Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium, melyben beszámoltak arról, hogy a felnőtt cukrásztanulók Leányvári Krisztina oktató vezetésével három napon át dolgoztak a siófoki mézeskalács-vasútállomás megalkotásán. Az eredmény pedig egészen varázslatos lett.

A kivilágított épület körül mézeskalács kisvonat zakatol körbe. Valószínűleg ez lesz az idei kiállítás egyik legszebb részlete.

Katt a videóba!

8 éves beteg kisfiút támogatnak

A mézeskalács épületek alkotói jótékony ügyet szolgálnak. Az ő munkájukra lehet ugyanis licitálni 2021. november 26. és december 12. között. A netes jótékonysági árverés segítségével a szervezők a 8 éves siófoki, Pokorny Hunor Lászlót támogatják.

Nyitókép: YouTube/Krúdy Siófok

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva