likeBalaton.hu | 2022.09.18. 12:00
Környezettudatos és biztonságos közlekedési megoldások Siófokon
Kerékpáros járőrszolgálat és okos zebra teszi még biztonságosabbá Siófokot.

Két keréken is járőrözik a siófoki városőrség

Sok más városhoz hasonlóan a Siófoki Városőrség kötelékében is megkezdi működését a kerékpáros járőrszolgálat. A költséghatékonyság és célszerűség érdekében a siófok városvezetés megvizsgálta annak lehetőségét, hogy a városőrség autóval teljesített járőrszolgálatát miképp tudná részben kerékpáros szolgálattal kiváltani. A kerékpáros járőrszolgálat bevezetése több szempontból indokolt volt, hiszen amellett, hogy olcsóbb és környezetbarát közlekedési eszköz, gyorsabb és hatékonyabb közlekedés valósítható meg 2 keréken, kiemelten a forgalmas nyári szezonban.

A fentieken túl Siófok elkötelezett a kerékpáros közlekedés támogatása mellett, aminek jegyében jelentős kerékpáros infrastruktúra fejlesztés történt városi szinten az elmúlt években, gondoljunk a Sió parton és a Balaton parton húzódó kerékpárutakra vagy a kihelyezett biciklis pihenő és szervizpontokra, kerékpártárolókra.

Okoszebra Siófokon
Fotó: Siófok – hivatalos

Tovább fokozzák a városi közlekedés biztonságát Siófokon

Elkészült az okoszebra-telepítési program 4. és 5. okos zebrájának kivitelezése a város területén. Ezúttal a Kiliti városrészben, a Honvéd utca és Csalogány utcák sarkán, valamint a belvárosban a Vilma és Kossuth Lajos utca sarkán kezdi meg működését 2 „okoszebra”a napokban.

2019-ben Siófok egy baleset-megelőzési programot indított el a városban, aminek keretein belül „okoszebrákat” kezdett el telepíteni a város legforgalmasabb gyalogátkelő helyeire. Az esti, éjszakai sötétségben a védett zebrán áthaladó gyalogost messziről látható, villogó fény jelzi a közeledő autósok számára. Mind a helyi, mind pedig az országos tapasztalatok azt mutatják, hogy az „okoszebra” segítségével még tovább csökkenthető az esetleges bekövetkező balesetek száma, így növelve a gyalogosátkelőn közlekedők biztonságát. A telepítést még inkább indokolttá tette a nemrégiben történt súlyos baleset a Kossuth Lajos utcai átkelőnél.

A biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés a szeptemberi iskolakezdés időszakában még aktuálisabb téma. A városvezetés elkötelezett szándéka, hogy a jövőben is minden eszközzel és beruházással a balesetmentes közlekedést biztosítsa a város lakói és látogatói részére.

 

Siófokra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 



Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva