likeBalaton.hu | 2022.09.08. 07:00
Siófok a legnépszerűbb turisztikai célpont idén a Balatonnál
Siófok a legnépszerűbb, hiszen rekordmennyiségű vendégéjszaka- és látogatószámot realizált a város 2022 augusztusáig. Még a pandémia előtti időszakot is túlszárnyalta a Balaton nyári fővárosa.

Siófok a legnépszerűbb turisztikai célpont idén a hazai és külföldi turisták körében. A pandémia után ismét szárnyal a balatoni város turizmusa, valódi új szezonok nyíltak meg, rekord vendégéjszaka- és látogatószámot realizált a város 2022 augusztusáig – számolt be a Kommunikációs és Turisztikai Iroda.

Mint írták,

a balatoni régió települései közül a vendégéjszaka szám szerint júliusban is (júniusban is) Siófok volt az első helyezett 324 ezer vendégéjszakával.

A rangsorban Balatonfüred (250 ezer), Hévíz (150 ezer), Zalakaros (122 ezer) és Balatonlelle (118 ezer) következik.

A helyi adatok alapján 2022. január és július között összesen csaknem 750.000 vendégéjszakát realizált Siófok, mely 63%-al több, mint a tavalyi pandémiás évben,

és a 2019-es eddigi csúcs adatokat is 23%-kal meghaladja.

2022-ben Siófok volt a legnépszerűbb turisztikai célpont a hazai és külföldi turisták körében. Rekordok dőltek a vendégéjszaka-számban is. Fotó: Krausz Andrea

A forró nyár Siófok strandjaira csábította a tömegeket 2022-ben
Fotó: Krausz Andrea

Siófok a legnépszerűbb a külföldiek körében is

A nyári 3 hónapban, a 110 éves műemlék Víztoronyban működő Siófoki Tourinform irodát több, mint 23 ezren keresték fel, ami 15%-kal több a 2019-es adatoknál. Kiemelten népszerűnek bizonyultak idén a Siófok városának kulturális és természeti értékeit bemutató megújult kiadványok, a kalandos kincskeresésre invitáló szoborkereső játék.
A tapasztalatok szerint

Siófok legfontosabb küldő országai Németország mellett idén Csehország, Szlovákia és Lengyelország voltak.

A teljes 2022-es évben eddig több, mint 31 ezren tértek be a Tourinform irodába, amely összességében 28%-kal haladja meg a tavalyi évi adatokat, ezzel is mutatva a nyári főszezonon kívüli időszakok népszerűségének növekedését, a 4 évszakos Balaton létjogosultságát. Sokan érkeztek vonattal, kihasználva a kedvezményes és online konstrukciókat, valamint az idei fesztiválszezon is jelentős többletet generált a vendégéjszakák számában.

Sokan kedvelik a megújult Rózsakertet és szökőkutat
Fotó: Krausz Andrea

Erősödő tavaszi és őszi forgalom

A beszámoló szerint az előfoglalások alapján kiemelkedő őszi időszakban bízhat Siófok, ahol az őszi Balaton csodálatos panorámája mellett, az októberi Halfesztivál színes családi programjaival, a „Kálmán Imre 140” emlékév nosztalgikus és időtálló kulturális csemegéivel csábítják az érdeklődőket.

Nyitókép: Krausz Andrea



 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva