likeBalaton.hu | 2022.10.06. 08:00
Kulináris élmények várnak a siófoki Halfesztiválon
Október 7-9. között rendezik a siófoki Halfesztivált, melyen számos ingyenes koncert és ínycsiklandozó halas ételek várják a látogatókat.

Ingyenes Halfesztivál zajlik a hétvégén a város Fő terén, ahol az árusok ezúttal is számos halas ételkülönlegességet kínálnak.

Szombaton Hal Piknik főzőversenyt, vasárnap Fish food versenyt rendeznek Siófok központjában, ahol sztár zsűri tagjai választják meg a 2022-es év legjobb halas street foodját.

Ezt a fesztivál idején egyébként bárki megkóstolhatja.

Hal minden mennyiségben a Halfesztivál mindhárom napján
Fotó: Halfesztivál – hivatalos

A Halfesztivál zenei programokat kínál

Számos táncegyüttes kápráztat el mindenkit egyedi koreográfiákkal, színes stílusokban. Zenei vonalon három nagy fellépővel erősít a fesztivál: Ismerős Arcok, Palya Bea és a Margaret Island robbantja fel a siófoki színpadot.

Október 7-én, pénteken két zenei programmal nyit a Halfesztivál: 18 órától a Sólya Zenekar népzenei koncertje és táncház szórakoztatja a kicsiket és nagyokat. 20.30-kor az első nagy fellépő, az Ismerős Arcok zárja a napot.

Szabadtéri koncertek a siófoki Halfesztiválon Fotó: Siófoki Halfesztivál – hivatalos

Október 8-án, szombaton reggel kezdetét veszi a Hal Piknik főzőverseny a helyi civil szervezetek közreműködésével.

10 órától a Levendula játszóházban kreatív népi és ügyességi játékokkal tölthetik a napot a gyerekek,

emellett pedig Papp Kornélia interaktív halas mesefoglalkozása is garantálja a szórakozást. 14 órakor kerül sor a főzőverseny eredményhirdetésére, ahol megtudhatjuk, hogy ki készítette el a legjobb halas finomságot. Délután Papp Kornélia ismét a színpadon, akit az Apacuka Zenekar követ 16 órától „Hangfalatok” című koncertjével. 17.30-kor Sergio Santos fűszerezi meg latin stílusú zenékkel az estét, majd a 20.30-kor kezdődő Palya Bea koncert zárja a szombatot.

(Főznél egy balatoni halászlét? Itt megtalálod a receptet!)

Bodó Iván, a balatoni halak tudora

Október 9-én, vasárnap délelőtt Bodó Iván, halászati mérnök, a Balatoni halmesék, valamint a Naplóm a halásztanyán című kötetek írója mesefoglalkozással várja a gyerekeket.

Mindenkit várnak a Fő téren
Fotó: Krausz Andrea

 

14 órakor pedig kiderül, melyik halas street food étel aratta a legnagyobb sikert. Az eredményhirdetés után a C&M Dance Studio showtánc bemutatója következik. A délután további részében interaktív mesefoglalkozás, örökzöld Elvis-slágerek színesítik a vasárnapot. A Halfesztivál zárásaként 19 órakor a Margaret Island hozza el legjobb dalait minden zenerajongó számára.

Nyitókép: Krausz Andrea

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva