likeBalaton.hu | 2023.04.30. 07:00
Május elsején változik a közlekedési rend
Május elsején és előtte változik a MÁV-Volán-csoporthoz tartozó közlekedési társaságok közlekedési rendje. A MÁV-START járatai április 30-án az ünnepnapra, május elsején a vasárnapra, 2-án már a munkanapra érvényes menetrend szerint közlekednek.

Jelentősen megnövekedhet az utasforgalom, ezért érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, vagy használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is. A Volánbusz járatok közlekedési rendje is módosul.

Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

Várhatóan jelentősen megnő az utasforgalom, ezért a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatokhoz a lehetőségekhez képest egy-két kocsival többet kapcsolnak a helyjegyek elővételi vásárlásától függően.

Érdemes elővételben megvásárolni a menet- és helyjegyeket a sorban állások elkerülése érdekében. Vasúti jegyváltáskor az utasok 5 százalékos kedvezménnyel élhetnek az automatákat használva, és 10 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe az online jegyvásárláskor az Elvirát vagy a MÁV applikációt használva.

A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményekkel. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt április 28-án 10 órától május 1-én éjfélig vehetik igénybe.

A Volánbusz járatainak közlekedési rendje is módosul.

 

Dátum

Közlekedési rend

április 27., csütörtök

munkanap, iskolai előadási nap

április 28., péntek

a hét utolsó munkanapja és iskolai előadási napja

április 29., szombat

szabadnap

április 30., vasárnap

munkaszüneti nap

május 1., hétfő

a hét első iskolai előadási és munkanapját megelőző munkaszüneti nap

május 2., kedd

a hét első iskolai előadási és munkanapja

május 3., szerda

munkanap, iskolai előadási nap

 

Egyes településeken a helyi járatok az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek. Április 29. és május 1. között a Volánbusz nagyobb forgalmat bonyolító pénztárai meghosszabbított nyitvatartással üzemelnek az ország- és vármegyebérletek könnyebb megvásárlása érdekében.

 

Pápalátogatás

Április 28-án 12 órától az utasok a másnapi rendezvényekre szóló belépő felmutatásával utazhatnak díjmentesen Budapestre. Április 29-én és 30-án regisztráció és menetjegy nélkül utazhatnak az utasok Budapestre a rendezvényekre, illetve vissza a rendezvényekről haza, amelyet szóban jelezhetnek a jegyvizsgálónak. A helybiztosítással közlekedő vonatokra a helyjegyet érdemes minél hamarabb megváltani.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!:


 

Forrás: mav.hu
Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva