likeBalaton.hu | 2024.03.14. 16:00
Március 15-i változások a közlekedésben
Március 15-i, nemzeti ünnep napján és a hosszú hétvégén jóval nagyobb utasforgalom várható, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, indulás előtt tájékozódjanak az ünnepnapi és hétvégi közlekedési rendről.

Érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, vagy használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is.

Fotó: illusztráció/Shutterstock

A vonatközlekedésben a következő változások lesznek:

március 14-én a pénteki napra,
március 15-én a szombati napra,
március 16-án az ünnepnapi,
március 17-én a vasárnapi,
március 18-től a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.

 

Az utasforgalom szempontjából frekventált napokon a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatok szerelvényei az általános hétvégéken szokásosnál több kocsival közlekednek. A lehetőségekhez képest a helyjegyek elővételi vásárlásától függően a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza viszonylatú Nyírség, a Budapest–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen–Szolnok–Budapest viszonylatú Tokaj, a Budapest–Nagykanizsa viszonylatú Tópart, a Budapest–Keszthely viszonylatú Balaton, a Budapest–Békéscsaba viszonylatú Békés, a Budapest–Cegléd–Szeged viszonylatú Napfény, a Budapest–Veszprém–Szombathely, illetve Zalaegerszeg viszonylatú Bakony, illetve Göcsej, valamint a Budapest–Pécs viszonylatú Mecsek InterCity vonatokat több kocsival indítja el a vasúttársaság. Lehetőség szerint további kocsikat is forgalomba állítanak a tervezetten felül, ha az utasforgalom alakulása ezt megkívánja. Az Elvirán követhető az adott vonat ülőhely-foglaltsága a helyjegy eladások alapján, így az utasok választhatnak elegendő ülőhellyel közlekedő (InterCity, railjet xpress) vonatokat, személyvonatokat.

Utazásnál arra is érdemes figyelni, hogy március 16-tól 28-ig a Bakony és a Göcsej valamint a Citadella InterCityk a Déli pályaudvar helyett a Keleti pályaudvarról indulnak és oda is érkeznek.

A következő IC vonatok azonban a Déli pályaudvar helyett Kelenföldről indulnak, illetve oda érkeznek:

a Déli pályaudvarról Zalaegerszegre 5 órakor induló Göcsej InterCity (IC950),
a Déli pályaudvarról Szombathelyre 6 órakor és 20 órakor induló Bakony InterCity (IC900, IC918),
a Szombathelyről Budapestre 18:42-kor induló Bakony InterCity (IC901),
a Zalaegerszegről Budapestre 15:49-kor és 19:49-kor induló Göcsej InterCity (IC953, IC951),

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik:

Március 14-én, csütörtökön a hét utolsó munkanapjára és tanítási napjára, 15-én, pénteken munkaszüneti napra, 16-án, szombaton szabadnapra, 17-én vasárnap a hét első tanítási- és munkanapját megelőző munkaszüneti napra, 18-án pedig a hét első munkanapjára és tanítási napjára érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszjáratok.

Az áruházak és bevásárlóközpontok március 15-én zárva tartanak, ezért az ezeket érintő járatok is az ünnepnapi menetrendjük szerint közlekednek. A részletes információk itt találhatók.

Az egyes települések közlekedését érintő változások az itt elérhető, folyamatosan frissülő linken olvashatók.

Az ünnepi menetrenddel kapcsolatos teljes és részletes tájékoztatás az alábbi linken található: https://www.volanbusz.hu/hu/hirek/hir/42158. A közlekedési rend hirdetménye PDF-formátumban itt érhető el.

A Volánbusz kéri utasait, hogy minden esetben előre tervezzék meg utazásukat a www.menetrendek.hu oldalon. Érdemes a menetjegyek megvásárlásáról is időben gondoskodni, biztosítva ezzel a helyet az utazásra. A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online és mobilon is kényelmesen megváltható.
MÁV-HÉV

Március 15-én a HÉV-járatok a munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint közlekednek. A részletes menetrendek elérhetők a HÉV honlapján.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!:


 

Forrás: mav.hu
Nyitókép: mav.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva