Koszorus Rita | 2024.02.01. 14:00
Megkezdték a siófoki jégcsarnok alapozását
A Balatoni Bocsok jégkorongcsapatot életre hívó Blue Point Sportegyesület jégcsarnokot épít Siófokon.

Az éven át nyitva tartó jégpálya ötlete Vécsei Mihály nevéhez kötődik, aki sikeresen üzemeltet évek óta már egy jégpályát Balatonbogláron.

– A Balatoni Bocsok Hoki­klub, a Balaton első hivatalos jégkorongcsapata négy éve működik, utánpótláskorú gyerekekkel foglalkozunk, ősztől Siófok lesz a bázisunk – mondta Vécsei Mihály, az egyesület elnöke. Az egyik frekventált gyorsétterem mögötti területen alakítják ki az 55-ször 25 méteres pályát, amit egy könnyűszerkezetes sátor óv majd meg az időjárástól. Jelenleg a földmunkák zajlanak.

– Terveink között szerepel, hogy három éven belül ezt szendvicspanel szerkezetűvé alakítjuk. Ez egy jobb hőszigetelés és költséghatékonyabb üzemeltetést tesz majd lehetővé – mondta az egyesületi elnök. Az alapozás előkészítését már ebben a hónapban elkezdik és a tervek szerint ősztől már az iskolai tanmenetbe is bekerülhet a jégkorongozás. A sportegyesület együtt szeretne működni az önkormányzattal.

– Reméljük, hogy az idei évben is számíthatunk a városra, és segítenek a rezsiköltségekben, cserében jégidőt biztosítunk Siófok összes iskolásának a délelőtti testnevelésórák keretében, ami mintegy 3 ezer gyereket jelent – mondta Vécsei Mihály.

Szeretnék elindítani a műkorcsolya-szakosztályt is, így két új sportág jelenhet meg a Balaton-parti városban. Jövőre inline burkolat beszerzésére pályáznának, így a nyári hónapokban görkorcsolyázni lehetne a pályán.

Forrás: Blue Point Sportegyesület

 

Forrás: Blue Point Sportegyesület

 

Együttműködnek

Az építés mintegy 100 millió forintba kerül majd, amelyet részben saját forrásból, részben társasági adó keretből valósítanak meg. A siófoki városháza megkeresésünkre azt közölte: természetesen a városvezetés célja, hogy a gyermekek az idei téli szezonban is lehetőséget kapjanak az ingyenes korcsolyázásra és amennyiben egyesületi vagy más magán tőke bevonásával, nem önkormányzati területen valósulna meg jégpálya, mindenképpen nyitottak az együttműködésre.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Blue Point Sportegyesület

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva