likeBalaton.hu | 2024.04.06. 10:00
Minden áprilisi hétvégén csúcsforgalom lesz a tavon
Ahogy a tavasz beköszönt, és a Balaton partja újra élettel telik meg, úgy várják sokan a vitorlás szezon kezdetét is. A Balaton izgalmas vitorlás versenyek helyszíne áprilisban is, amelyek kiváló lehetőséget kínálnak arra, hogy a parton állva szurkoljunk a versenyzőknek, vagy egyszerűen csak élvezzük a látványt és a tavaszi időt.

De miért jó a partról nézni a vitorlásversenyeket? Ha nem találod elég izgalmas ötletnek, hogy egyszerűen csak figyeld a versenyt, íme néhány további indok.

  1. A legtöbb vitorlásversenyre ingyenes a belépés, így nem kell aggódnod a belépőjegy ára miatt. Csak le kell ülnöd a partra, és már élvezheted is a versenyt.
  2. A vitorlásversenyek ideális programok a család számára. A gyerekek is élvezni fogják a hajókat nézni, és ha megunnák, akkor lehet focizni, hintázni vagy egyszerűen csak fogócskézni a parton. A Nap süt, szép idő van, mi kell még?
  3. Ráadásul piknikezhetsz is a verseny ideje alatt. Vigyél magaddal ételt és italt, és élvezd a napot a parton, vagy egy (bérelt) vitorláson.
  4. Ha inkább a kikötőben várakoznál a befutókra, a vitorlásversenyek remek alkalmat kínálnak arra is, hogy új emberekkel ismerkedj.
  5. A 28 fok körüli hőmérséklet pedig tökéletes már a napozásra is. Persze, ha nem vetkőzöl le, akkor is használj már napvédő krémeket.

Ha szereted a sportot, a Balatont, és a nyári programokat, akkor mindenképpen látogass el egy vitorlásversenyre a közeljövőben. Mutatjuk is az áprilisi eseményeket.

Raiffeisen Évadnyitó Ifjúsági Kupa – Balatonföldvár (április 13-14.)

A Spartacus Vitorlás Egylet által szervezett évadnyitó ifjúsági kupa tökéletes alkalom arra, hogy a fiatal tehetségek megmutassák tudásukat. Balatonföldvár kikötője és partja így két napra a sport és a verseny jegyében telik majd, izgalmas versenyt és csodálatos tavaszi panorámát is.

Alsóörsi 29er Ranglistaverseny és Tavaszi Flottabajnokság – Alsóörs és Révfülöp (április 19-21.)

Április közepén egyidejűleg két helyszínen, Alsóörsön és Révfülöpön is ranglistaversenyekre kerül sor, amelyek a gyorsasági vitorlázás szerelmeseinek kedveznek. Ezek a versenyek kiváló lehetőséget biztosítanak a látogatóknak, hogy kövessék a fiatal tehetségek küzdelmét és élvezzék a Balaton tavaszi szépségét.

Kikelet Regatta – Balatonlelle (április 20.)

A KARSAILING Vitorlás Sport Egyesület rendezvénye, a Kikelet Regatta egy napos esemény, amely Balatonlelle környékén zajlik. Ez a regatta tökéletes alkalom arra, hogy egy laza, de mégis versengő hangulatban töltsünk el egy tavaszi napot a Balaton partján.

420-as ranglista verseny és HYC Kupa (Dragon és Optimist) – Keszthely és Balatonfüred (április 26-28.)

A hónap utolsó hétvégéjén Keszthelyen a 420-as ranglista verseny, míg Balatonfüreden a HYC Kupa keretében Dragon és Optimist osztályú hajók versenyeznek. Mindkét helyszín kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy közelről szemléljük meg a vitorlázás e különleges formáit, miközben a tavaszi Balaton varázslatos látványával is találkozhatunk.

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva