likeBalaton.hu | 2023.07.21. 10:00
Németh Lajos különleges születésnapi ünneplése
Németh Lajos, a közkedvelt meteorológus 73. születésnapját  egy különleges helyen, a Balatonban ünnepelte.

Az ünneplést egy színvonalas tűzijáték tette még emlékezetesebbé, melyet felesége készített neki egy gondosan összeállított, áfonyás tortán. A tortán ügyesen helyezett gyümölcsökkel rögtön hatvan évet sikerült letagadnia a születésnaposnak.

A Balaton a reggeli órákban már 30 fokos volt, ami meglehetősen meleg volt ahhoz, hogy a pezsgőt a vízben lehűtsék. Sőt, valószínűleg a pezsgő még melegebb lett a balatoni vízben.

Németh Lajos a családja körében is megünnepelte a nagy napot. A szeretteitől kapott ajándékokat azonban titokban tartotta, kivéve az ölelést és a puszi kivételével. „Nem tudom, mit gondolnak, meddig fogok élni” – tette hozzá a meteorológus, utalva arra a tényre, hogy annyi pólót és rövidnadrágot kapott, hogy százéves koráig simán viselheti őket, ha az egészsége is megengedi.

A pezsgőbontás nem volt mentes a veszélyektől, mivel a Mokka riportere a pezsgő víz alól történő kiemelése után különösen veszélyes módszert választott a pezsgő kibontására, mire Németh Lajos aggódva kiáltott fel: „Andris, ne, ezt ne!”

Mielőtt még Németh Lajos megkóstolta volna a pezsgőt, röviden összefoglalta az előttünk álló időjárást. „Embert próbáló hőség” – így jellemezte a jelenlegi állapotokat. Elmondása szerint a kánikula továbbra is velünk marad, de szerdától már országosan előfordulhatnak heves, akár jégesővel járó záporok, zivatarok. Egy dolog biztos, a mögöttünk hagyott csendes hétvége nem fog megismétlődni.

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva