Szaniszló Hajnalka | 2023.07.07. 08:00
Diaz interjú: a családjával Balatonozik és a gyerekkorára emlékezik
Diaz a gyerekkori balatoni élményekről, a kisfiáról, a Wellhello-ról és a délutáni balatoni rosé-ról.

Korábbi interjúnkban mesélted, hogy a dédnagymamádnak Balatonfenyvesen volt nyaralója és hogy gyerekkorodban gyakran töltötted ott a nyarat. Felidéznél néhány szép emléket?
– Akkor még nagyon kicsi voltam, nem igazán emlékszem, csupán a szüleim mutattak róla fotókat. Miután Nagykanizsára költöztünk, onnan kamaszkoromban a barátaimmal gyakran átmentünk Balatonmáriafürdőre és olykor Balatonfenyvesre is. Vonatoztunk, együtt lógtunk a haverokkal. A német tudásunk nem volt topon, ennek ellenére mindig nagyon jól elvoltunk a német csajokkal. (mosolyog)

Fotó: Diaz privát

 

Amikor az AC-vel interjúztam, szóba került, hogy – tizenöt éven keresztül Balatonalmádi adott otthont az Animal Cannibals-tábornak. – Elmondhatatlan mennyiségű történetnek adott otthont az Árnyas Park, ahol sok száz rappes fiatallal tölthettünk el egy hetet a szezon elején – mondta akkor RicsiPí és Qka MC.
– 2005 környékén jártam először az AC-táborban, bár egy napig terveztem maradni, annyira megtetszett, hogy végül végig maradtam, köszönhetően Fluor Tominak, aki befogadott a szobájába. Egyébként megismerkedésünk ide köthető.

– Mire emlékszel szívesen a táborból?
– Nagy élmény volt azokkal az arcokkal lógni, akikre felnéztem és akiket hallgattam akkoriban. Ennek köszönhetően kerültem közelebbi kapcsolatba a Hősökkel, de itt találkoztam először Sub Bass Monster-el is.

– Jártál azóta Balatonalmádiban, az Árnyas Park környékén?
– A közelmúltban éppen Almádiban alkotótáboroztunk, akkor néztük meg a régi helyszínt, nosztalgiáztunk, felidéztük a régi sztorikat.

Fotó: Wellhello/Diaz privát

 

– Korábban arról meséltél nekem, hogy Balatonmáriafürdőn írtátok az Apuveddmeg és a Késő már című nótákat. Volt azóta olyan Wellhello dal, ami a Balatonnál született?
– A Bárhová bár nem ott született, de Balaton ihletésű dal. A kezdetek óta sokat járunk a Balatonhoz dalszerző-napokat tartani.

– Mesélj nekem fiatalkori balatoni, nyári szerelmekről.
– Ezek csak tini-kalandok voltak. Amikor megismerkedtünk a német lányokkal és arra gondoltunk, hogy majd kimegyünk meglátogatni őket Németországba. Persze, tudtunk, hogy ez nem fog megtörténni, hiszen még Magyarországon jártunk iskolába, de abban a pár napban nagyon bele tudtuk élni magunkat ebbe az érzésbe.

 

– Rosé fröccs, délután három és Dupla vodka szóda, ezzel indul a nyár – éneklitek a Csoda, hogy még élünk című Wellhello-dalban. Mi az, ami számodra a balatoni nyár kezdetét jelenti?
– Az első balatoni lángos vagy hekk, és mellé egy rozé – akár délután háromkor.

Fotó: Wellhello/Diaz privát

 

– Komolyan edzel, ez hogyan alakul nyaralás közben és a fesztiválszezonban, amikor egymást érik a koncertek?
– Épp most jöttem a box-edzésemről, igyekszem változatosan sportolni és nem csak kondizni, viszont nyáron elég változó, hogy hogyan jut időm edzeni. A Balaton környékén vannak street workout-pályák, azokat nagyon szeretem, de tervezzük, hogy amikor Ábel már nagyobb lesz, bringázunk a Balaton körül. A feleségem futott már a Balatonnál félmaratont – én ezt még nem mertem kipróbálni.

– 2021-ben átevezted a Balatont.
– Szivák Zsoltival (a Cloud9+ frontembere – a szerk.) párosban eveztünk és iszonyatosan imádtam. Meglehetősen jó időt mentünk és tervezzük, hogy a közeljövőben újra evezünk együtt.

– Ha a Balatonnál vagy, számodra kihagyhatatlan az úszás. A Balaton-átúszás is tervben van?
– Nem feltétlenül hosszútávon úszom, de talán egyszer kipróbálom.

– Túrázni, kirándulni merre szeretsz a Balatonnál?
– Nehéz egy-egy helyszínt kiemelni, de Tihany, a Káli-medence és a gyerekkori emlékek miatt Balatonfenyves is a kedvencek közé tartozik.

Fotó: Diaz privát

 

– Strandolni szoktál? Le tudtok még menni úgy a partra, hogy ne rohamozzanak meg a rajongók?
– Inkább vidéken jellemző, hogy észrevesznek minket. Próbálkoztunk különböző megoldásokkal, például a fesztiválokon szuperhős maszkot húztunk, de ez sem sokáig működött.

– Hogyan írnád le a Balatont illatokkal, érzésekkel, dallamokkal?
– A víz illata és a KFT-től a Balatoni nyár. A Balatonnál mindig nosztalgikus érzésem támad. Imádom, hogy a tó körül maradtak még olyan pontok, amelyek a gyerekkorom világát idézik. Nagyon élem a csíkos napernyők, a hűtőtáskák emlékét és az igazi retró balatoni életérzést.

– Nyolc hónapos a kisfiad, Ábel. Terveztek idén családi nyaralást a Balatonnál?
– Nyugodt baba, szeret utazni és emberek között lenni. Alap, hogy fogunk együtt Balatonozni.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: Diaz privát

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva