Krausz Andrea | 2021.10.10. 08:00
Siker volt a "Kóstold körbe" gasztrofesztivál Siófokon – áprilisban újra megtartják
A Balatoni Kör Kóstold körbe Bor & Gasztrofesztiválja méltó helyszínre talált a siófoki Plázson. Egy 1500 négyzetméteres sátorban 25 étterem, borászat, cukrászda és pálinkafőző kínálta legjobb fogásait. A rendezvény áprilisban újra visszatér a városba.

Kellemes jazz zene, kényelmes asztaloknál beszélgető, borozgató társaságok, hatalmas büfésziget, faházak és food truck kocsik. Minden kényelmesen elfért abban a hatalmas sátorban, amit a Plázs egyik legismertebb bulihelyeként ismerünk.

A nyaranta dübörgő zenétől hangos helyszín most egy másik arcát mutatta.

Készül a serpenyős süllőderék a Hotel Bonvino Wine & Spa kínálatában Fotó: Krausz Andrea

A Balatoni Kör itt rendezte meg őszi-téli-tavaszi gasztrosorozatának első állomását, ahol a szervezet tagjai, borászatai, éttermei, cukrászatai, pálinkásai felvonultatták ínycsiklandó finomságaikat. A megújult rendezvény célja, hogy a szervezők bebizonyítsák,

a nyári időszakon kívül is van élet a tó partján. Sőt ilyenkor van igazán lehetőségük megmutatni,

hogy milyen színvonalas szolgáltatásokkal várják a vendégeket egész évben.

Diós cvekedli és Halloween keksz

Az őszi ízeket és színeket felvonultató kínálatban sokféle ételt kóstolhattunk: például bárányragut mentás padlizsánnal, sült fokhagymával, rosé kacsamellet pirított nudlival és körtével, vagy szőlőmustban pácolt libamellet roston sütve, káposztával, valamint diós cvekedlivel.

A Balatoni Kör tagjai mellett ezúttal siófoki vendéglátóhelyek is megmutathatták legjobb fogásaikat. A “Kiss” Nasi cukrászda például Halloween cupcake-kel, kekszekkel, mákos gubával, színes habcsókokkal csábította az érdesszájúakat.

Ellenállhatatlan édes finomságok
Fotó: Krausz Andrea

Siófok egy új helyszín. Egy kicsit fel is adta a leckét – mondta Pach Gábor pálinkamester, a zamárdi Fenegyerek pálinka tulajdonosa, a Balatoni Kör elnökségi tagja arra utalva, hogy az elmúlt három évben sokfelé tartottak már gasztrorendezvényt, Siófok azonban rendre kimaradt a sorból.

– Az emberek elégedettek. Mindenki a jót keresi és a kollégáim remek kínálatot állítottak össze.

Azt gondolom, hogy egy jó sorozat elé nézünk – összegzett Pach Gábor, aki azt is elárulta, hogy balatoni üzletében a covid utáni újraindulás olyan jól sikerült, hogy a 2021-es forgalma eddig 20 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. Idén szeptemberben pedig nagyobb forgalmat bonyolított, mint ez év júliusában.

Pach Gábor szerint nagyon jó volt a forgalom szeptemberben
Fotó: Krausz Andrea

A rendezvény ezúttal kiegészült egy jótékonysági akcióval is. Szalai Krisztián keszthelyi festőművész alkotására lehetett licitálni a helyszínen. Az árverésen befolyt 135 ezer forinttal a Magyarországi Vérlovagokat támogatták. – Minden helyszínen szeretnénk jótékonysági árverést rendezni, a támogatandó szervezet pedig minden alkalommal más lesz – mondta Szilágyi Lajos, a Balatoni Kör elnöke. – Nagyon boldog vagyok, hogy lehet ilyen rendezvényt tartani Siófokon is, a város ugyanis a szívem csücske – fűzte hozzá az elnök, aki elárulta hogy

Siófok alpolgármesterének javaslatára áprilisban újra visszatérnek a nyár fővárosába,

így nem márciusban, hanem áprilisban ér majd véget a Kóstold körbe Bor & Gasztrofesztivál.

Kellemes környezetben kóstolhattuk körbe a Balatont
Fotó: Krausz Andrea

Mindig más balatoni helyszínen folytatódik a sorozat

November 6-án Köveskálon egy körbesétálható gasztrofaluval várják a vendégeket. December 11-én Balatonfüreden szerveznek gasztrorendezvényt, ahol a helyi, és balatoni kézművesek adventi vásárára is sor kerül. Január 29-én Zamárdi következik, majd február 12-án egy exkluzív helyszínnel, a keszthelyi Festetics kastéllyal bővül a sorozat. Márciusban Szigligeten, a Várudvarban, áprilisban pedig – várhatóan- újra Siófokon kóstolhatunk majd finomságokat.

További fotók a rendezvényről:

 

 

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva