vg.hu | 2022.12.22. 16:00
Sokan kelnek útra az ünnepek alatt, a Balaton az egyik legkedveltebb régió
A legtöbben wellness-szállásokra utaznak karácsonykor és szilveszterkor.

Hiába a drágulás, idén többen utaznak el az országon belül az ünnepek alatt, mint az elmúlt években: a karácsonyi időszakra szóló, december 19-ig beérkezett foglalások száma 30 százalékkal nőtt az előző évhez képest a Szallas.hu szállásfoglaló portál adatai szerint.

A Lesencemajor wellness részlege
Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

Karácsonykor Budapest, szilveszterkor és a jövő év elején pedig Eger a legnépszerűbb település a foglaló vendégek körében. Az árak 23,5 százalékkal magasabbak a tavalyinál, így egy főre egy éjszaka átlagosan 16 ezer forintba kerül, ami 2019-hez képest 45 százalékos drágulást jelent.

Akik karácsonykor elutaznak, azoknak a fele wellness-szállás mellett döntött. A foglalások 48 százaléka hotelbe, 23 százaléka apartmanba, 16 százaléka vendégházba, 10 százaléka panzióba, 3 százaléka egyéb típusú szálláshelyre szól.

Minden adott a nyugodt pihenéshez
Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

Budapest, Hévíz, Eger, Gyula és Zalakaros eddig a legnépszerűbb úti cél, a top 10-es ranglistára még Cserkeszőlő, Pécs, Siófok, Hajdúszoboszló és Szeged került fel. A legnagyobb hazai turisztikai régiók közül karácsonykor Észak-Magyarország (20,55 százalék), a Balaton (15,46 százalék), és a Dél-Alföld (13,95 százalék) részesül legnagyobb arányban a foglalásokból. Az észak-magyarországi régióban pedig Eger, Miskolc, Szilvásvárad, Parádfürdő, Egerszalók és Miskolctapolca a legkeresettebb.

Gyerekparadicsom a zalakarosi fürdőben
Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

Tavalyhoz képest többen utaznak szilveszterkor is, több mint duplájával nőtt az előző évhez képest az előfoglalások száma, de 2019-hez képest is 20 százalékos a bővülés. A legtöbben Egerben, Szegeden, Pécsett, Gyulán és Siófokon koccintanak éjfélkor.

Az új év első két hónapja is bizakodásra ad okot az adatok alapján, már most kétszer annyi foglalás áll bent, mint tavaly ilyenkor, 2019-hez viszonyítva pedig csaknem 10 százalékkal nőtt az előfoglalási arány.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is lejuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: vg.hu
Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 



 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva