Krausz Andrea | 2021.08.08. 08:00
Strandoló és kiránduló tömegek lepték el Siófokot
Amikor az egy főre eső gumimatracok száma meghaladja a hármat a strandon, akkor itt az igazi balatoni főszezon. Szikrázó nyári meleg és gyönyörű tiszta Balaton fogadta a vendégeket Siófokon, ahol szombaton sokan voltak a strandokon. Emellett bringázni és hajózni is rengetegen indultak el a déli parton.

A tiszta, kék égbolt színe visszatükröződött a Balatonon, és olyan volt a víz, mintha a tengert látnánk. A 30 fokos melegben nagyon kellemes déli szél lengedezett, a víz pedig hivatalosan 23 fokos (ezt Siófokon, a meteorológiai obszervatóriumnál mérik, 1 méter mélyen), de a parti köveknél sokkal melegebb a Balaton hőmérséklete.

Hűtőtáskával irány az Aranypart!
Fotó: Krausz Andrea

A mostanit a nyár egyik legkellemesebb hétvégéjének is nevezhetnénk, hiszen a parkolók megteltek, de a napimádóknak még így is volt elég helyük. Az Aranyparti szabadstrandokon szombaton bőségesen elfért mindenki.

Nem volt zsúfoltság, és nem volt kibírhatalan a kánikula, miközben olyan tiszta a víz, hogy szabad szemmel látni lehet a fodros homokot és a kövek között úszkáló apró halakat.

Nincs felhő, tiszta a levegő és tengerkék a Balaton
Fotó: Krausz Andrea

 

A kisgyerekes családok legnagyobb örömére a Mala Garden előtti kis strandon hatalmas homokos terület került szárazra. A kevés csapadék és az intenzív párolgás miatt a Balaton átlagos vízállása jelenleg elég alacsony, mindössze 102 centiméter. (Június elején ez a szám 125 cm volt.)

Eltűnt a víz a Mala Garden előtt
Fotó: Krausz Andrea

Hosszú sor a hajóknál

A hajóállomáson nagy tömegek szálltak fel a különböző járatokra. Zsúfolt volt kora délután a Tünde sétáhajó, és tele volt családosokkal a Kalózhajó. A legtöbben pedig a Balatonfüred felé tartó menetrendi járatot választották, jópáran a bringát is vitték magukkal a hajón. Szemmel láthatóan sokan indultak el kerékpározni a tó körül. A bringautakon egymást érték a kerekező csapatok, vagy családok, de sétálni is, és a padokan üldögélni is nagyon kellemes volt szombaton.

2021. augusztus 7., Siófok. Megdőlt a tézis, miszerint a legnagyobb melegben nem hajóznak az emberek
Fotó: Krausz Andrea

A siófoki Petőfi sétányt az éjszakai élet központjának is nevezhetjük, de nappal is érdemes végigkorzózni rajta. Számos étterem és pizzázó terasza telik meg élettel a délutáni időszakban is.

A Petőfi sétány szombaton, kora délután
Fotó: Krausz Andrea

Érdemes kihasználni a jó időt, a folyatatásban is 30-31 fok és nagyon szép idő várható a tó körül, csak a naptejet ne felejtsük otthon! A magas UV-sugárzás miatt ugyanis még bringázás közben is könnyen leéghetünk.

További fotók:

 

 

Nyitókép, szöveg: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva