likeBalaton.hu | 2024.05.26. 10:00
Szigorú szabályok kötnek, ha a siófoki Sió-zsilipen sétálnál
A Vízügyi Igazgatóság új látogatási szabályokat és házirendet vezetett be a közösségi térként is szolgáló Sió-zsilipen, a látogatók biztonságáért és a létesítmény zavartalan működése érdekében.

A vízügy új szabályzata részletesen meghatározza, mit tilos és mit szabad tenni a nemrégiben átadott zsilip területén. Ezek az intézkedések célja, hogy mindenki biztonságosan és élvezetesen tölthesse idejét a közösségi téren.

Forrás: Közép-dunántúli Vízügyi Főigazgatóság

 

Forrás: Közép-dunántúli Vízügyi Főigazgatóság

A terület használata saját felelősségre történik. Íme a közösségi tér házirendje:

Ne zavard a vízügyi dolgozók munkáját. A területen zajló sporttevékenységek, játékok és hangos eszközök használata tilos. Csak a kijelölt helyeken tartózkodhatsz, a korláttal vagy kerítéssel elzárt területekre belépni szigorúan tilos. Ételt és italt csak a kijelölt helyeken fogyaszthatsz, és ügyelj a tisztaságra, hogy mások is élvezhessék a terület szépségét. Háziállatokat, például kutyákat és macskákat, ne hozz magaddal.

Gyalogosan közlekedj, kerékpárok, gördeszkák és hasonlók használata nem megengedett. A dohányzás mellőzése érdekében használj kijelölt helyeket, és a cigarettacsikkeket megfelelően dobd el. Szeles vagy viharos időben ne tartózkodj a rézsűn, mert az veszélyes lehet. Ne etesd a madarakat és vízi élőlényeket, mert az káros hatással lehet a környezetre. Ne dobj semmit a vízbe, hogy megóvjuk a tisztaságát és az élővilágot.

Horgászni csak a kijelölt területeken szabad. Drónokat ne használj a területen. A vízbe ugrás és fürdés szigorúan tilos, mert veszélyes lehet. Ne hangoskodj, és ne zavard a vízügyi szakemberek munkáját.

Gyerekekkel kapcsolatban kérjük, hogy fokozottan figyelj rájuk. A kicsiknek mindig legyenek a látókörödben, és ne engedd őket a veszélyes területek közelébe. A közösségi tér gyerekek számára is biztonságos hely, de ehhez szükséges a szülők és kísérők folyamatos felügyelete. A 2 év alatti gyerekeket babakocsiban vagy a testre erősített hordozóban lehet behozni, míg a 6 év alatti gyerekeket kézen fogva kell vezetni. A 14 év alatti gyermekek kizárólag felnőtt felügyelete mellett tartózkodhatnak az üzem területén.

A látogatók számos tevékenységet végezhetnek a szabályok betartása mellett. A közösségi tér mindenki számára nyitva áll, és bárki használhatja, amennyiben követi az általánosan elfogadott viselkedési normákat.

Az érdeklődők számára lehetőség van a működő üzemi terület megtekintésére a kijelölt útvonalakon. A látogatók gyalogosan közlekedhetnek a területen, és élvezhetik a park szépségét és a gondozott zöldterületeket. Piknikezhetnek és pihenhetnek a kijelölt padokon és zöldterületeken.

A látogatóknak be kell tartaniuk a kihelyezett figyelmeztető és tiltó táblák utasításait, valamint az üzemeltetői szabályzat minden pontját.

 

Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

 

 

 

Nyitókép: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva