likeBalaton.hu | 2024.05.02. 10:00
Színes kavalkáddal ünnepeltek a Balaton környékén május 1-jén
Körhinta, kötélhúzás, futóverseny, bográcsozás, salsa-bemutató, turisztikai évadnyitó, sőt gördeszkás találkozó is tarkította a Balaton környéki majálisokat. Körképünkben fotókkal, videókkal idézzük fel, milyen volt május 1-je a tó körül.

Siófok

Siófokon, az Aranyparton üzemelő Hotel Magistern Konferencia és Wellnesshotel parkja adott otthont a városi majálisnak. A hotel előtti partszakaszon ragyogó napsütésben tartották meg az első Majálisfutást, melyen a kicsik akár kerékpárral, vagy nyuszibicikivel is rajthoz állhattak. Voltak, akik megmártóztak a 15 fokos Balatonban, a vízen pedig néhány SUP-ossal is lehetett találkozni. A majális területén ugrálóvár, gumiköteles ugráló, láncos és hagyományos körhinta, kürtőskalács, fagyi, langalló és egyéb nyalánkságok várták az ünneplőket.

Egy hatalmas sátorban pedig terráriumban kígyókat, csigákat, különleges rovarokat, pókokat is láthattak az érdeklődők, valamint a kicsik megsimogathatták a nyuszikat és a hörcsögöket. A színpadon pedig számos gyermekkoncert szórakoztatta a családosokat.

Nézd meg a helyszínen készült fotókat!

Balatonszemes

Balatonszemesen az iskola mögötti téren tornával kezdték a május 1-jei programokat, majd a zenés műsorok mellett bográcsokban főttek a finomabbnál finomabb ételek – írta a sonline.hu.

Balatonszemesi majális Fotó: Németh Levente/sonline.hu

Balatonlelle

Balatonlellén a Rendezvényparkban játékos versenyek, kötélhúzás, ugróiskola, célbadobás, táncbemutató, kézműves vásár is színesítette a majálist.

Népszerű volta kötélhúzás a balatonlellei Retro Majálison
Fotó: Németh Levente/sonline.hu

Balatonboglár

Balatonbogláron a Varga Béla Városi Művelődési Ház szabadtéri színpadán salsa- és kangoo-bemutató várta az érdeklődőket, a gyerekeknek mesekoncerttel, a felnőtteknek operett és musical dalokkal kedveskedtek – számolt be a sonline.hu.

Színpadi produkciók Balatonbogláron
Fotó: Németh Levente/sonline.hu

Keszthely

Keszthely városa ezen a napon tartotta a Balatoni Évadnyitó rendezvényét, amelynek keretén belül a 379. sz Feltámadás Cserkészcsapat ünnepélyes fogadalomtétele és a 2024-es Balaton-díjak átadása is megtörtént. A délután folyamán a Zenepavilon színpadán gyermekzenekar, tánciskola, a Meryl Street zenekar, majd Szalonna és Bandája szórakoztatta a nagyérdeműt, este táncházzal és tánctanítással zárult a hűvös és esős nap.

 

Nézd meg a helyszínen készült képeinket!

 

 

Veszprém

Veszprémben találkoztak május 1-jén a környék gördeszkásai, akik kora délután elgurultak egészen Balatonalmádiig – számolt be a veol.hu

Gördeszkás majális volt Veszprémben
Fotó: Fülöp Ildi/veol.hu

 

Nyitókép: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva