Krausz Andrea | 2023.07.29. 18:00
Szombaton 30 fokos kánikulával visszatért a strandidő a Balatonra
Az enyhe partközeli szélnek köszönhetően a víz mellett lehetett kibírni a legjobban a ránk törő kánikulát. Szombaton a nappali hőmérséklet meghaladta a 30 fokot, sokan menekültek a Balaton hűsítő vízébe.

Az elmúlt napok hűvösebb időjárása és éjszakái miatt csökkent a tó vízhőmérséklete: péntek reggel például csak 21 fokos volt, de szombaton Siófoknál elérte a 24 fokot. (Balatonlellén 25, míg Gyenesdiáson 26 fokos hőmérsékleti értéket mértek a tóban.) Siófokon sokan strandoltak az Aranyparton.

A hűs víz enyhítette a kánikulát a Balatonnál
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

 

A nap annyira égetett, hogy gyakran be kellett menni a vízbe egy kis felfrissülésért.

A közeli wakeboard-pálya tele volt vízisíző fiatalokkal. A magyarok mellett német és cseh turisták beszédét lehetett kihallani a tömegből. Az Aranypart kemping szinte megtelt sátrazókkal.

A partra leterített plédek ezúttal nem értek egymásba. Zsúfoltságról nem volt szó, de pezsgett az élet: most is a lángost, vagy a sült halat árusító büféknél álltak a legtöbben, az egyik étteremben fiatal német lányok választottak maguknak valamit az étlapról, de számos magyar család fogyasztott a hűtőtáskák otthon bekészített tartalmából. (A gyerekek viszont így is kikunyeráltak egy-egy fagyit, főtt kukoricát, vagy vattacukrot.)

A hagyományos strandételek a legnépszerűbbek Siófokon
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Fordulat az időjárásban

Vasárnap vastagabb felhőzet vonulhat át az ország felett, a Balatonnál is várható némi eső. A csapadékrendszer a nap folyamán nyugatról kelet felé helyeződik át. Délután nyugat felől újra kisüt a nap. Északnyugatira fordulhat a szél, amelyet élénk, néhol erős lökések kísérhetnek.

22, 23 fok között alakulhatnak a maximum hőmérsékletek.

További fotókért katt a képbe!

 

Nyitókép: Krausz Andrea

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva