likeBalaton.hu | 2024.03.14. 10:00
Tavaszi ízekkel csábít Siófokon a GasztroFok
A tavalyi sikerre való tekintettel idén is bemutatkozik a GasztroFok Siófokon. Az első ízutazó hétvégére április 12-14. között kerül sor.

– Tavaly ősszel indult útnak Siófokon a GasztroFok elnevezésű kulináris összefogás, mely a térség gazdag bor- és gasztronómiai kínálatát hivatott bemutatni.

Az esemény keretein belül az érdeklődőknek lehetőségük van „körbekóstolni” a résztvevő vendéglátóhelyek menüsorát Széplaktól Sóstóig, Kilititől Szabadiig, bevonva a helyi termelőket is – tájékoztatott Siófok Város Önkormányzata Kommunikációs és Turisztikai Irodája. Mint írták, a kezdeményezés elindításával a városvezetés célja az volt, hogy az egész éves Balaton szemléletet erősítse, és hogy Siófok felkerüljön a régió gasztro-térképére.

Áprilisban várják az ízutazókat Siófokon
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Idén háromszor is lesz GasztroFok

Tavasszal, nyár végén, és ősszel is megrendezik a GasztroFokot, ezzel is erősítve a szlogent: „Siófok egész évben vár”. (Időpontok: 2024. április 12-14., szeptember 13-15., valamint november 8-10.)

A kínálatban megtalálhatók a helyi termelők, a pincészetek, a legmagasabb kategóriás gourmet éttermek, a streed food ételeket, vagy desszerteket kínáló szolgáltatók egyaránt.

A Yacht Hotel jóvoltából mini termelői gasztropiac várja az érdeklődőket a különböző országok street food fogásaival. Lesz még tojásos móka a #hastEGG Kalandparkban, valamint tavaszi vegyes ízelítő vendég kitelepülőkkel az Apa Világa ságvári birtokán.

Ha igazán különleges túrára vágynánk, akkor sós-sajtos és sajtos-baconos kürtőskalácsokat és frissen sült, sós kalácstésztából készült, tölcsérben tálalt gyrost kóstolhatunk a Julcsi Kalácsodánál Szabadifürdőn, és egy kis kitérővel megismerhetjük a BiancoRosso különleges olasz és magyar borválasztékát.

A Hotel Sungarden nem mindennapi menüvel, pálinka- és borkóstolóval, sajt- és bon-bon válogatásokkal, kvízjátékkal, gyerekprogramokkal, és élő zenével készül.

Ők, valamint a Hotel Azúr Opus étterme nem csak a szálloda vendégeit várják, hanem a külsős látogatókat is. A tradicionális ételek kedvelői pedig az Öreghalász étterem és a Sándor Étterem fogásait is megkóstolhatják.

Ajánlott előre bejelentkezni, asztalt foglalni és hamarosan kiderül milyen GasztroTaxi segíti az íz-utazókat a minél több helyszín körbekóstolásában.

Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Akiket mindenképpen érdemes felkeresni az áprilisi hétvégén:

Aligai Horváth Pincészet

Apa Világa / Kecskés Szilárd és Fia Pincészet

Biancorosso Italian Market & Vinotéka

Café Spirit-Allergén mentes finomságok Siófok

Dinasztia Cukrászda

Egy Csipet Nápoly

Grund Bistro & Pub

HashtEGG – Toyee Kalandpark

BlueDot Bistro – Hotel Yacht **** Wellness & Business

Julcsi Kalácsoda Food Truck

KisKert Vendéglő

Kovászvirág Pékműhely

Lavender Terasz Étterem

Liliom Étterem – Hotel Sungarden****

Mala Garden

Opus Étterem – Hotel Azúr Prémium*****

Öreg Halász Vendéglő

Raclette by Lili

Sándor Étterem

Sushi Bár

Nyitókép: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva