MW | 2023.11.13. 08:00
Tudjuk, mit kérsz karácsonyra! Egy ilyen vízibiciklit
A Balatonon megszokott csúszdás vízibiciklik helyett a Hydrofoiler XE-1-vel tekerhetünk majd a Balatonon. Feltéve, ha van elég pénzünk, vagy kapunk egyet karácsonyra.

Ez a különleges vízi kerékpár Új-Zélandról származik, és több mint hét év fejlesztés után most már Magyarországon is kapható, bár jelenleg nagyjából hárommillió forintot kérnek érte – írja a csupasport.hu.

Egy szárnyashajó és kerékpár hibridje

A Hydrofoiler XE-1 egyedülálló konstrukciója egy mini szárnyashajó és egy kerékpár elemeit ötvözi. Pedálokkal hajtható, és a gyártók szerint hasonló élményt nyújt, mint a szárazföldi kerékpározás, de a vízen. Egy speciális motorikus rásegítést is beépítettek, hogy a pedálozást könnyebbé tegyék.

Innovatív és szállítható

A Hydrofoiler XE-1 akkumulátora öt óra alatt teljesen feltöltődik, és a kerékpár szétszerelhető kialakítása lehetővé teszi, hogy nagyobb csomagterű autóval is szállíthassuk. A kerékpár végsebessége mintegy 20 kilométer/óra, és mind édes, mind sós vízben használható.

Habár egyelőre nem valószínű, hogy rövid időn belül elterjed a Balatonon, az ár csökkenésével a jövőben gyakoribbá válhat a használata.

Sőt, megjelent az SL3 -as verzió is:

Nyitókép: Illusztráció

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva