A tűzoltás helyes módját oktatták a somogyi piacon a tűzoltók
Az ünnepek közeledtével jóval több időt töltünk sütés-főzéssel, a vendégek fogadásakor azonban – ahogy azt az elmúlt évek statisztikái mutatják – többen megfeledkeznek a tűzhelyen lévő ételről. A tűzoltás helyes és helytelen módját mutatták be ma a tűzoltók a Kaposvári Nagypiacon az érdeklődőknek.
– Tudjátok, hogyan készíti anya és nagymama a rántott húst? – kérdezte a piacra látogató iskolásoktól Róth Zoltán tűzoltó alezredes, a Kaposvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka.
Volt olyan diák, aki már segédkezett a konyhában, így tudta, mire kell vigyázni
Volt olyan diák, aki már segédkezett a konyhában, így tudta, hogy a zsiradékot fel kell hevíteni a sütéshez, de szerencsére egyikük sem látott még otthon lángoló serpenyőt. Így most meghökkenve vették tudomásul, hogy ha egy pohár vizet öntünk a tűzre, az olaj robbanásszerűen kivetődik az edényből és súlyos égési sérüléseket okozhat.
– Ne feledjék, hogy a tűzhelyet le kell kapcsolni, a lángoló edényt pedig egy fedővel kell letakarni, így a tűz nem jut oxigénhez és kialszik.
Ezt mondjátok el otthon is – hívta fel a figyelmet a tűzoltóparancsnok.
A bemutató mellett információs standdal és tűzmegelőzési teszttel várták a tűzoltók a vásárlókat, akik hibátlan válaszokért cserébe ajándék füstérzékelővel gazdagodhattak. A Somogy Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság célja, hogy valamennyi család karácsonya békében, és biztonságban teljen.
:
Forrás: sonline.hu
Nyitókép: sonline.hu