MW | 2023.12.12. 14:00
Tűzmegelőzési tanácsok az ünnepi időszakra
A Somogy Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság célja, hogy valamennyi család karácsonya békében, és biztonságban teljen.

A tűzoltás helyes módját oktatták a somogyi piacon a tűzoltók

Az ünnepek közeledtével jóval több időt töltünk sütés-főzéssel, a vendégek fogadásakor azonban – ahogy azt az elmúlt évek statisztikái mutatják – többen megfeledkeznek a tűzhelyen lévő ételről. A tűzoltás helyes és helytelen módját mutatták be ma a tűzoltók a Kaposvári Nagypiacon az érdeklődőknek.

– Tudjátok, hogyan készíti anya és nagymama a rántott húst? – kérdezte a piacra látogató iskolásoktól Róth Zoltán tűzoltó alezredes, a Kaposvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka.

Volt olyan diák, aki már segédkezett a konyhában, így tudta, mire kell vigyázni

Volt olyan diák, aki már segédkezett a konyhában, így tudta, hogy a zsiradékot fel kell hevíteni a sütéshez, de szerencsére egyikük sem látott még otthon lángoló serpenyőt. Így most meghökkenve vették tudomásul, hogy ha egy pohár vizet öntünk a tűzre, az olaj robbanásszerűen kivetődik az edényből és súlyos égési sérüléseket okozhat.

– Ne feledjék, hogy a tűzhelyet le kell kapcsolni, a lángoló edényt pedig egy fedővel kell letakarni, így a tűz nem jut oxigénhez és kialszik.

Ezt mondjátok el otthon is – hívta fel a figyelmet a tűzoltóparancsnok.

A bemutató mellett információs standdal és tűzmegelőzési teszttel várták a tűzoltók a vásárlókat, akik hibátlan válaszokért cserébe ajándék füstérzékelővel gazdagodhattak. A Somogy Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság célja, hogy valamennyi család karácsonya békében, és biztonságban teljen.

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva