likeBalaton.hu | 2023.06.24. 09:00
Vihar: Siófokon a hivatalra, Balatonfűzfőn a sínekre dőlt a fa
A vihar a Balatonnál is fennakadásokat okozott a vasúti közlekedésben, sok munkát adva a tűzoltóknak.

A nyugat-keleti irányba mozgó viharzóna számos helyen leszakított vezetékeket, fákat tépázott meg vagy döntött ki. A viharos szél és a kidőlő fák az ország számos pontján szakították el az elektromos vezetékeket, emiatt több mint kétszáz település százezernél is több fogyasztói helyén szünetelt hosszabb-rövidebb időre az áramszolgáltatás. A hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók folyamatosan számolják fel a károkat.

Fennakadások a vasúti közlekedésben a vihar miatt

– A vasúti közlekedésben szombaton reggel és délelőtt még késésekre, kimaradó járatokra, illetve egyes vonalakon pótlóbuszos közlekedésre is számítani kell az országon átvonuló viharok okozta károk miatt – közölte a MÁV.

A vihar során a balatoni vonalakon is fák dőltek a vasúti vágányokra, felsővezetékek szakadtak le.

A Balaton környékén Siófokon a földhivatal épületére dőlt egy méretes fa, Balatonfűzfőnél pedig a vasúti sínekre zuhant növény akadályozta a vonatközlekedést.

A Balatonkenesénél kidőlt fa

A Balatonkenesénél kidőlt fa eltávolítása és a helyreállítás várhatóan szombat délelőttig tart, emiatt addig továbbra sem közlekednek vonatok Balatonalmádi és Balatonfűzfő között. Az észak-balatoni vonalon hosszabb eljutási időre kell számítani.

Balatonfüred és Balatonalmádi között dízelvontatasú vonatokkal lehet közlekedni. Csajág és Balatonkenese között már közlekedhetnek a vonatok.

A vasúttársaság azt javasolja az utasoknak, hogy az aktuális forgalmi helyzetről előzetesen tájékozódjanak.

A késések fokozatosan csökkennek. Délelőtt helyreállhat a menetrend a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vonalon.

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva