MW | 2023.08.15. 14:00
Visszatér a Beloiannisz a Balatonra
Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Beloiannisz Hajóért Alapítvány a Balatoni Hajózási Zrt-vel (BAHART). Közös céljuk a balatonfüredi hajógyárban 1952-ben épített Beloiannisz hajó balatoni használatba történő visszaállítása. A tervek szerint a hajót a felújítást követően a siófoki kikötőben helyeznék el.

Az alapítvány és a hajózási társaság között született megállapodás értelmében a Beloiannisz a lakosság számára elérhető módon, a BAHART menetrendszerinti hajójaként is fog üzemelni, amint elkészül. A Beloiannisz Hajóért Alapítvány számára rendkívül jelentős mérföldkő ez.

– Nagyon örülünk, és hatalmas lépcsőfok, eddigi munkánk elismerése is egyben, hogy a Balatoni Hajózási Zrt. immár partnerként, még nagyobb figyelemmel követi a Beloiannisz hajó felújításának munkálatait. A megállapodásba is belefoglalt közös célunk, hogy a Beloiannisz a restaurálási és energetikai felújítási munkálatok befejeztével újra fontos szereplője lehessen a Balaton kulturális és hajózási életének – emelte ki Vizy Márton, a Beloiannisz Hajóért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Ráadásul a hajózási társaság támogatja az alapítvány sportrészlegét is, olyan módon, hogy a BAHART 2024-től lehetőséget biztosít az Alapítványnak, hogy az edukációs és sporttevékenységét minőségi módon végezhesse a siófoki vitorláskikötőben. Tervezik nyári gyerektábor szervezését és a 15-ös Jolle Országos Bajnokságban való részvételt.

A Beloiannisz restaurálása jelenleg a Komáromi Hajógyárban folyik, a tervezett befejezésig az Alapítvány Edukációs programja a BAHART Kelén nevű hajóján zajlik. A hajót 2014-ben úsztatták fel a Sión.

 

Nyitókép: Beloiannisz Hajóért Alapítvány
Forrás: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva