likeBalaton.hu | 2022.10.10. 07:00
Afrikárium ősszel is vár!
Sümegen az egykori mozi épületben több, mint 220 trófeát láthatsz, ha ellátogatsz az Afrikáriumba. A különleges kiállítás egy távoli földrész állatvilágát életnagyságban mutatja be. De Afrika mellett még a magyar erdők állatai is megelevenednek.

A Sümeg belvárosában látható egyedülálló afrikai trófeagyűjtemény, az Afrikárium, egy vadász magánkollekciója, amely egy 15 éves letéti szerződés keretében került a sümegi önkormányzat birtokába.

 

A roppantul színes anyag egységes kiállítássá szervezésében a keszthelyi Balatoni Múzeum szakemberei voltak a 2015-ben nyílt múzeum segítségére. Így ebben a formában kerül bemutatásra a nagyközönségnek. A művészien megfestett dioráma a legmodernebb technikával készült, interaktív panel segítségével fülelheted az erdei és az afrikai állatok hangját. Így a háttér hangokkal együtt valódi afrikai élőhely illúziója teremtődik a régi mozi falain belül.

A tárlat 2015 októberében nyitotta meg a kapuit, és töretlen népszerűségnek örvend a távoli világok iránt érdeklődők kedvelők körében. Emellett persze óvodás és iskoláskorú gyermekeknek is nagy kedvence.

 

Afrikárium – életnagyságban mutatja be a távoli földrész állatvilágát

A fekete kontinens élővilágát több, mint 220 életnagyságú és élethű preparátum adja. A trófeák között találhatók egészen kis testű antilopok, de elefánt agyarak mellett gyönyörködhetsz oroszlánokban, más macskafélékben, különböző majomfajok példányaiban, vízilovakban és orrszarvú preparátumokban is. Az élethű háttérnek köszönhetően úgy érezhetjük, mintha mi is a végtelen szavannákon sétálnánk, vagy egy szafarin vennénk részt, ahol az oroszlánt, az orrszarvút is természetes környezetében, életnagyságban figyelhetjük meg.

A tárlat jelmondatát olvashatod az épület falán: „ahol Magyarország és Afrika összeér”. Az afrikai állatok mellett hazánk vadjait is megtalálod a kiállítás részeként. Varacskos disznó, róka, fácán, réce, szarvas, borz, őz, aranysakál kerül bemutatásra.

Az új múzeum a “Sümegi Afrikárum” nevet ötletpályázat útján kapta.

 

Nézd meg a sümegi Afrikát idéző kiállításon készült képeinket!

 

Sümegre tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 



Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva