MW | 2024.04.29. 14:00
Általános üzemanyagár-csökkenés jön szerdától – ennyivel lesz olcsóbb a benzin és a dízel Magyarországon
Tartják magukat az árcsökkentéshez az üzemanyag-kereskedők. A hét közepétől a benzin és a dízel árából is engednek.

Folytatódik az üzemanyagárak csökkenése Magyarországon – derült ki a Holtankoljak.hu friss adatközléséből.

Az üzemanyagár-figyelő blog szerint ugyanis május 1-jén csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is, mégpedig bruttó 3-3 forinttal.

Tehát általános árcsökkentés jön szerdától, hiszen mindkét üzemanyag beszerzési ára mérséklődik. Így a hét közepén az alábbi átlagárakat tapasztalhatjuk a kutakon:

  • 95-ös benzin – 644 Ft/liter,
  • gázolaj – 630 Ft/liter.

Jelenleg ugyanez 647, illetve 633 forint/liter és kedd éjfélig tehát így is marad, aztán lép életbe a most meghirdetett új árazás. Fontos hangsúlyozni, hogy átlagárakról van szó, amelyektől a tényleges kiskereskedelmi árszint, jellemzően lefelé, eltérhet. Az autópályák mellett viszont nagyjából 50 forinttal drágább az üzemanyag literje. Mindenesetre az idén eddig, tehát januártól mostanáig nagykereskedelmi szinten a literenkénti benzinár 105, a dízelár pedig 56 forinttal nőtt, jóllehet ebből 41 forint a kötelező januári jövedékiadó-emelésre vezethető vissza. Ezt leszámítva 64 és 15 forint plusz figyelhető meg a benzinnél, illetve a dízelnél. A nagyjából 60–100 forint körüli literenkénti drágulás után egy átlagos, 50 literes tankolás 3000-5000 forinttal kerül többe most, mint tavaly decemberben.

Forrás: vg.hu
Nyitókép: Dezslik Magdolna

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva