veol.hu / Szijártó János | 2023.04.18. 12:00
Egyre népszerűbb a petanque
A közszférában dolgozók ingyenes, professzionális fogászati ellátásának támogatását tűzte ki célul a Petanque Szigliget-Balaton SE a szombati FOGd a golyót! – triplett petanque-verseny megrendezésével. Bár az időjárás nem volt túl kegyes a versenyzőkhöz, mégis komoly létszámú mezőny jött össze szombaton a szigligeti Sportcentrumban.

A jótékony célú sporteseményen Balassa Dániel polgármester köszöntője után a résztvevők több kategóriában mérték össze tudásukat, így a közszférában dolgozók külön, saját maguk és kollégáik egészségéért játszhattak. A versenyzőket kora délután meglátogatta Navracsics Tibor miniszter, országgyűlési képviselő, és még dobott is néhányat, jelezve, hogy a tavalyi szigligeti verseny óta nem felejtette el a petanque szabályait. Ezzel együtt a közszférások kategóriájának helyezettjei tőle vehették át a díjakat.

A szervezők nevében az eredményhirdetés után Havasi Rita úgy fogalmazott, hogy a jótékonysági roadshow első triplettversenye a szeszélyes időjárás ellenére huszonnyolc csapat részvételével sikeresen lezajlott. A verseny fővédnöke, Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója most nem vállalta a versenyzést, de végigdrukkolta a napot és ígérte, legközelebb ő is beáll és játszik.

Forrás: a szervezők/Szijártó János

 

A közszférában dolgozók mellett külön, másik kategóriában a versenyengedéllyel rendelkező játékosok mérték össze tudásukat, míg a harmadik csoportban a 14 év alatti tanulók versenyeztek.

Az első kategóriában a Sáskai tűzoltók csapata nyert, második helyen a Szigligeti röpisek, harmadikon a Sáskai önkormányzat játékosai végeztek.

A második kategóriában, a versenyengedéllyel rendelkezők között a Világutazók nyertek, a Team Lili az ezüst-, a Született kémek együttese a bronzérmes helyen zárt.

A 14 éven aluliak között a BSE lett az első, Nemesgulács a második, Sárvár a harmadik helyet érdemelte ki.

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva