Szijártó János/veol.hu | 2023.04.14. 16:00
Triplett petanque-versenyt rendeznek Szigligeten
A közszférában dolgozók ingyenes, professzionális fogászati ellátásának támogatását tűzte ki célul a Petanque Szigliget - Balaton SE a szombati "FOGd a golyót!" triplett petanque-verseny megrendezésével.

A jótékony célú sportesemény április 15-én reggel 9 órakor kezdődik a szigligeti Sportcentrumban.

Havasi Rita, a verseny főszervezője
Fotó: Mészáros Ananrózsa/likeBalaton.hu

A résztvevők több kategóriában mérhetik össze tudásukat, így a közszférában dolgozók külön, saját maguk és kollégáik egészségéért játszanak, ahogy rajtuk kívül bárki, akit érdekel a petanque, és kipróbálná. A másik kategóriában a versenyengedéllyel rendelkező játékosok versengenek, ők játékukkal támogatják a program célját. A harmadik csoportban a 14 év alatti tanulók versenyeznek, ők tulajdonképpen a pedagógusokért játszanak majd.

pétanque

Többfajta pétanque golyó van
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

A Triplett petanque egy olyan változata a petanque-nak, amelyben a játékosok háromfős csapatokban versenyeznek egymással. A petanque egy francia eredetű golyójáték, amelyet a 20. század elején találtak ki. A játék során a játékosoknak fém golyókat kell a játékterületen elhelyezni, hogy azok a lehető legközelebb kerüljenek a „cochonnet”-hez (kis fapalló).

A Triplett petanque játékban minden játékosnak két golyója van, és minden csapat összesen hat golyót használ. A játék során a csapatok felváltva dobják a golyókat a cochonnet felé, és az a csapat nyer, amelyiknek több golyója van a cochonnet közelében a kör végén. A petanque többféle formában játszható, többek között duplában (két játékos két csapatban, három golyóval) és singliben (egy játékos egy csapatban, három golyóval). A Triplett petanque a játék egyik népszerű változata, amelyben a játékosok csapatban játszanak, és így lehetőségük van a taktika és a kommunikáció fejlesztésére.

Szigligetre tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva